Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi Nikodemov večer: Sveto pismo je spremenilo njihova življenja

Za vas piše:
Lucija Mihalinec
Objava: 07. 11. 2023 / 07:56
Oznake: Mladi, Sveto pismo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2023 / 09:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi Nikodemov večer: Sveto pismo je spremenilo njihova življenja
Moderatorka Lucija Mihalinec se je pogovarjala s štirimi zanimivimi sogovorniki. FOTO: Arhiv Katoliške mladine

Prvi Nikodemov večer: Sveto pismo je spremenilo njihova življenja

Slišali smo, da sta »kdo ve« besedi v središču Svetega pisma. Slišali smo, da je bolj kot količina pomembna globina. Slišali smo, da je vztrajnost pri branju Svetega pisma ključna. Slišali smo …

... da brez Svetega pisma zakon ne bi obstal. Slišali smo, da je poleg govorjenja pomembno tudi prisluhniti Besedi. Slišali smo, da obstaja mnogo različnih načinov za branje Svetega pisma. Slišali smo, da je Lekcionar prevzel mesto Instagrama na njegovem ozadju. Slišali smo, da je Janezov evangelij njuna najljubša knjiga. Slišali smo, da je Sveto pismo spremenilo njihova življenja.

Slišali smo, da je Lekcionar prevzel mesto Instagrama na njegovem ozadju.

Praktično o branju Svetega pisma

Vse to in še več smo slišali na Nikodemovem večeru na temo »Živeti Sveto pismo«, ki je potekal v ponedeljek, 6. novembra, v Antonovem domu na Viču. Gostje okrogle mize so bili Vilma Siter, Janez Meden, p. Damjan Ristić in s. dr. Snežna Večko. Pogovarjali so se o praktičnih vidikih branja Svetega pisma. Pa ne le o branju, temveč tudi o tem, kako razumeti, ponotranjiti in predvsem živeti Božjo besedo.

S poslušalci so podelili konkretne nasvete, kje začeti z branjem Biblije, katere metode uporabiti in kam se obrniti, ko česa ne razumemo.

Sogovorniki so izhajali iz osebne izkušnje, ki gradi njihovo vsakdanje življenje, ter iz strokovnih spoznanj, ki so jih pridobili tekom bibličnega študija. S poslušalci so podelili konkretne nasvete, kje začeti z branjem Biblije, katere metode uporabiti in kam se obrniti, ko česa ne razumemo. Del večera je bil namenjen tudi vprašanjem publike.

FOTO: Arhiv Katoliške mladine

Pred nami sta še dva večera

To je bil le prvi izmed treh letošnjih Nikodemovih večerov v Ljubljani, v sklopu z naslovom »Razumeti Sveto pismo«. Danes, v torek, bosta dr. Samo Skralovnik in dr. Matjaž Celarc pomagala iskati odgovore na vprašanje »Je Bog Stare zaveze nasilen?«. V četrtek pa bo celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž predaval o tem, kako v današnjem svetu živeti kot učenec Jezusa Kristusa.

Ker so teme dragocene in pogovori bogati, bodo vsi letošnji Nikodemovi večeri posneti in jim boste lahko v obliki podkastov prisluhnili tudi sami.

Nalaganje
Nazaj na vrh