Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvo srečanje misijonskih skupin in ustanov

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 08. 11. 2017 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvo srečanje misijonskih skupin in ustanov

Misijonsko središče Slovenije je pripravilo prvo srečanje skupin in ustanov, ki se v Sloveniji ukvarjajo z misijoni.

V četrtek, 26. oktobra, je Misijonsko središče Slovenije (MSS) v dvorani Matije Tomca (Zavod Sv. Stanislava) pripravilo prvo srečanje različnih skupin in ustanov, ki se v Sloveniji ukvarjajo z misijoni. Namen je bil, da se spoznamo, povežemo, si podelimo izkušnje in zarišemo smernice sodelovanja v prihodnje.

Srečanje je ob navzočnosti nadškofa Stanislava Zoreta vodil ravnatelj Misijonskega središča g. Matjaž Križnar. Predstavil je namen srečanja in novejše dejavnosti Misijonskega središča. Sodeloval je tudi prejšnji ravnatelj g. Stane Kerin, ki se je poglobil v vprašanje, kakšen je avtentični misijonarski poklic, kaj pomeni biti misijonar Ad Gentes v primerjavi s prostovoljstvom na misijonih in drugimi človekoljubnimi ali evangelizacijskimi pobudami.

Misijonske skupine in ustanove



Povabilu na prvo tovrstno srečanje se je odzvalo sedem skupin. Radio Ognjišče je kot pobudnika in podpornika misijonskih projektov zastopal Matjaž Merljak; dejavnosti Misijonske pisarne Celovec in sodelovanje z Misijonskim središčem Slovenije je predstavila tajnica Mateja Rihter, misijonski krožek Jegličevega dijaškega doma Ljubljana je predstavila Marija Leskovec, duhovnik Marjan Škvarč in arhitekt Iztok Čančula sta predstavila pobudo »Bejž če uejdeš« – skupino mojstrov in obrtnikov, ki na misijonih med dopustom gradijo strehe, Katarina Kolšek je predstavila skupino POTA – program prostovoljstva za mlade, ki pod okriljem društva SKAM sodeluje tudi s slovenskimi misijonarji, dr. Vladimira Leskovec je predstavila skupino Jeunesse Lumiére – Mednarodno šolo za evangelizacijo in misijone za mlade, Malgaški pevski zbor pa je predstavil in vodil zborovodja Marko Petrovič.

Predstavniki navzočih skupin so si podelili misijonske izkušnje in poglede. Program je popestril Malgaški zbor z izvirnimi skladbami iz različnih misijonskih dežel. Srečanje smo sklenili z mašo v cerkvi sv. Stanislava, somaševanje je vodil nadškof Stanislav Zore, ki je imel tudi duhovni nagovor o misijonski poklicanosti slehernega kristjana.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh