Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radio Vatikan z vrsto oddaj o krščanskem v pop glasbi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 08. 2021 / 09:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2021 / 09:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Radio Vatikan z vrsto oddaj o krščanskem v pop glasbi
Bono Vox, pevec skupine U2, med srečanjem s papežem Frančiškom leta 2018 FOTO: Vatican Media

Radio Vatikan z vrsto oddaj o krščanskem v pop glasbi

Nemško uredništvo spletnega portala Vatican News oz. Radia Vatikan v letošnjem avgustu predvaja novo vrsto oddaj o pop glasbi.

Kot ugotavljajo snovalci oddaje, se v sicer posvetni pop glasbi vedno znova pojavljajo svetopisemski navedki, pa tudi elementi krščanskega bogoslužja, recimo »aleluja« ali »Kyrie«. Prav Sveto pismo zelo pogosto služi kot navdih pop glasbenikom, zatrjujejo vatikanski glasbeni izvedenci ob začetku vrste oddaj v štirih delih z naslovom »If you believe – vera, papež in Vatikan v pop glasbi«, ki jo predvajajo ob nedeljah.

Stairway to Heaven ali Highway to Hell?

V prvem delu z naslovom »Sveto pismo v pop glasbi« je vatikanski časnikar pojasnil ozadje, kako so znana svetopisemska besedila, kot je recimo Psalm 137 v pesmi »Rivers of Babylon« o rastafarijanstvu, zašla na pop lestvice. Glasbeno-zgodovinsko je pojasnjeno tudi vprašanje, kako se je na istih lestvicah znašel Očenaš.

Naslednje oddaje v ciklusu se bodo posvečale temam, kot so: »Kyrie in aleluja – pop glasba v bogoslužju«, »Stairway to Heaven ali Highway to Hell?« (Stopnice v nebesa ali avtocesta v pekel, op. prev.), »Krščanska simbolika v rock in pop glasbi« ter nazadnje še »Papež in Vatikan v pop glasbi«.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh