Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radosten trikraljevski večer s Slovenskim oktetom

Za vas piše:
K. H.
Objava: 07. 01. 2013 / 11:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Radosten trikraljevski večer s Slovenskim oktetom

Slovenski oktet je zgoščenko božičnih pesmi, ki je izšla v dneh pred božičem pod medijskim pokroviteljstvom založbe Družina, na praznik svetih treh kraljev, v nedeljo, 6. januarja, predstavil v živo na dveh koncertih: popoldne v cerkvi v Sodražici, kjer so jeseni ploščo posneli, in zvečer v ljubljanski stolnici.

V do zadnjega kotička polni ljubljanski stolnici je osmerec koncert začel pred oltarjem s pesmijo Sveta noč, ki jo je za oktet priredil Jože Vidic. Po kratkem nagovoru nadškofa Antona Stresa, ki je vsakemu pevcu s stiskom roke zaželel dobrodošlico v stolni cerkvi, so se pevci preselili na kor in koncert nadaljevali ob spremljavi orgel, za katerimi je tako kot ob snemanju zgoščenke sedel Tone Potočnik. Na koru so zapeli pet pesmi z zgoščenke, nato pa koncert spet nadaljevali pred oltarjem – zapeli so štiri znane pesmi iz slovenske božične zakladnice, ki jih ni na zgoščenki, so pa že več let na rednem repertoarju okteta v božičnem času. V zadnjem delu koncerta so na koru ob spremljavi orgel zapeli še pet pesmi z zgoščenke.

Po glasnem trikratnem »Bog lonaj«, h kateremu je obiskovalce spodbudil stolni župnik Jože Lap, so pevci zapeli še tri dodatke. Večer je z božičnimi mislimi povezoval Jure Sešek. »To je bil radosten večer, ki ga še dolgo ne bom pozabila. Rajsko petje, ki te odnese v višave,« je ob izhodu, kjer je bila gneča ob stojnicah z zgoščenkami, dejala obiskovalka Silvia.

Slovenski oktet bo koncert božičnih pesmi ponovil v nedeljo, 13. januarja, ob 19. uri v cerkvi Antona Padovanskega na Viču.


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh