Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ratzingerjev krožek o misijonih

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 24. 08. 2009 / 16:37
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ratzingerjev krožek o misijonih

Papeževo letošnje srečanje z nekdanjimi študenti bo posvečeno misijonarstvu ad gentes

Papeževo letošnje srečanje z nekdanjimi študenti, ki bo od 28. do 30. avgusta v središču Mariapoli v Castel Gandolfu (na naših spletnih straneh smo ga napovedali že med včerajšnjimi novicami), bo posvečeno misijonarstvu ad gentes, oziroma misijonski dejavnosti med narodi, je poročal vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano. Tradicionalnega seminarja se bo udeležilo 42 nekdanjih študentov, ki so člani tako imenovanega Ratzingerjevega študentskega krožka, ti pa bodo lahko prisluhnili dvema osrednjima predavanjema učenjakov, nekdanjih kolegov sedanjega papeža Benedikta XVI.

Prvi bo predaval upokojeni profesor misiologije in teologije ekumenizma Peter Beyerhaus, drugi pa upokojeni profesor misijonskih znanosti teolog Horst Buerkle. Beyerhaus bo govoril o misijonih ad gentes, torej o misijonarjenju med narodi, ki Kristusa še ne poznajo, o njihovi upravičenosti in njihovem delovanju v današnjem času, medtem ko bo Buerkle razmišljal o Cerkvi in misijonarstvu v dialogu z ljudmi ter različnimi verstvi in kulturami. Temo letošnjega srečanja je nakazal in odobril sveti oče sam, ki se je odločal med vrsto tematik, predloženih s strani organizatorjev srečanja, je pojasnil predsednik zveze papeževih nekdanjih študentov Stephan Horn. Večina udeležencev srečanja študijskega krožka Josepha Ratzingerja prihaja iz Nemčije in Avstrije, med njimi pa bodo tudi Italijan, Portugalec, Irec, Nizozemec, Afričan, Korejec, Indijec in Kanadčan.

Srečanje, katerega glavni organizator je Horn, bo potekalo za zaprtimi vrati in se bo zaključilo prihodnji ponedeljek dopoldne, ko bo sveti oče na koncu tradicionalnega srečanja daroval sveto mašo. Pri zaključni maši bodo navzoči tudi dunajski nadškof Christoph Schoenborn, hamburški pomožni škof Hans-Jochen Jaschke, univerzitetni profesorji, župniki, redovnice in redovniki ter laiki.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh