Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Razkroj družine je civilna Hirošima«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 09. 2014 / 09:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Razkroj družine je civilna Hirošima«

Češki kardinal Duka je nagovoril vernike na družinskem romanju k Zeleni Hori.

Ob cerkvenem letu družine so v katoliški Cerkvi na Češkem priredili narodno družinsko romanje. V romarskem središču Zdar nad Sazavou se je ob tej priložnosti zbralo več kot 5.000 otrok, staršev in starih staršev, da bi skupaj pričevali za obstoj družine.



Pred osrednjim romanjem pa so se češki katoličani zbrali v središču Zelena Hora, ki je od nedavna znova v lasti tamkajšnje katoliške Cerkve. Na srečanju je vernike nagovoril predsednik Češke škofovske konference, praški nadškof kardinal Dominik Duka.

»Načrtovani razkroj družine« s pomočjo »določenih ideoloških tokov« je »civilna atomske vojna«, je kardinal za svoj nagovor izbral ostre besede. Kajti družba je zaradi tega »v stanju Hirošime po atomski eksploziji«. Razkroj družine je »večja in bolj boleča stvarnost kot kakršna koli gospodarska kriza«.

Napadi na družino se izražajo tam, kjer je človek osamljen in zasužnjen, je pojasnil češki primas. Prvi korak do podrejenosti afriških sužnjev ni bilo zgolj slučajno uničenje njihovih družin, je spomnil kardinal.

Po njegovem mnenju tako Cerkev kot tudi družba trenutno najbolj potrebujeta »vrnitev družine v prvotno stanje«. K temu bo morda pripomoglo tudi posebno tematsko leto, namenjeno družini.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh