Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava pirhov v Veržeju

Za vas piše:
Jože Žerdin
Objava: 26. 03. 2024 / 13:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2024 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razstava pirhov v Veržeju
Razstavo je ob odprtju blagoslovil murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf. FOTO: Rokodelski center DUO Veržej

Razstava pirhov v Veržeju

V Veržeju so odprli 14. razstavo pirhov slovenskih pokrajin in košar velikonočnih jedi, blagoslov ob odprtju je opravil murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf.

Rokodelski center domače in umetnostne obrti Veržej, ki deluje v okviru Zavoda Marianum Veržej, je v petek, 22. marca, pred velikonočnimi prazniki pripravil bogato, že 14. razstavo pirhov slovenskih pokrajin in košar velikonočnih jedi. 

Na letošnji razstavi se v Puščenjakovi dvorani v Centru domače in umetnostne obrti predstavlja 10 šolskih in vrtčevskih skupin ter 15 posameznikov in društev, ki so skupaj izdelali in pobarvali 229 pirhov in 8 košar velikonočnih jedi. Kot je bilo povedano ob odprtju in blagoslovu razstave, so za obiskovalce pripravili razstavo, na kateri so na ogled postavljeni pirhi poslikani po tradicionalnih postopkih, kakor tudi pirhi krašeni s sodobnimi pristopi, materiali in postopki. Včasih se tradicija in sodobnost uspešno srečata na kakšnem izmed pirhov.

14. razstava pirhov slovenskih pokrajin in košar velikonočnih jedi bo v Puščenjakovi dvorani Centra DUO Veržej na ogled do 12. aprila letos.

Predvsem mladi, otroci v vrtcih in učenci v osnovnih šolah, so ustvarjalni v različnih tehnikah. Letos so poleg pirhov na ogled postavili tudi košare velikonočnih jedi. Košare ali jerbasi so iz različnih pokrajin po Sloveniji. Blagoslov je opravil murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf. 

14. razstava pirhov slovenskih pokrajin in košar velikonočnih jedi bo v Puščenjakovi dvorani Centra DUO Veržej na ogled do 12. aprila letos.

Kupi v trgovini

Novo
Prazniki
Filozofija in esejistika
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh