Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovnica benediktinka med prostovoljnimi gasilci

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 08. 11. 2016 / 08:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Redovnica benediktinka med prostovoljnimi gasilci

Gasilci so se morali sprva navaditi na svojo novo kolegico.

Gasilci so se morali sprva kar navaditi nanjo. Kajti sestra benediktinka Andrea Stadermann v prostovoljnem gasilskem društvu v nemškem mestu Eibingen pri Rüdesheimu ni bila le prva dejavna ženska, ampak tudi prva dejavna posvečena oseba med gasilci. V dejavni ljubezni do bližnjega sta se tako srečala redovni poklic in sodelovanje v prostovoljnem gasilskem društvu. Nemški mediji so v zadnjih dneh poročali o neobičajnem življenju s. Andree.



Redovnica benediktinka živi v opatiji sv. Hildegarde v Rüdesheimu ob Renu. Samostan, zgrajen okoli leta 1900 v neoromanskem slogu, je del Unescove svetovne dediščine v zgornjem delu srednjerenske doline. S. Andrea je v stik z gasilci prišla, ko so obiskali opatijo zaradi priprave varnostnih ukrepov ob morebitnem požaru, tedanja opatinja, ki je bila priča njenemu navdušenju, pa ji je predlagala sodelovanje s prostovoljnim gasilskim društvom, je za nemški radio povedala redovnica.

Njeni gasilski sodelavci so priznali, da so svojo novo kolegico sprva sprejemali s precej mešanimi občutki. Še vedno so včasih v zadregi, kako se vesti v njeni navzočnosti. Toda ko je potrebno poprijeti za delo, je s. Andrea nepogrešljiva. Poleg tega pa za gasilce predstavlja tudi vezni člen za »varstvo od zgoraj«.

Vir: kath.net
Foto: kath.net

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh