Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Regensburška soseda Benedikta XVI. v Rimu obhajala zlato poroko

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 08. 2017 / 07:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Regensburška soseda Benedikta XVI. v Rimu obhajala zlato poroko

Slovesno bogoslužje z upokojenim papežem.

Nekdanja soseda papeža Benedikta XVI. iz Pentlinga pri Regensburgu, Rupert in Therese Hofbauer, sta svojo zlato poroko praznovala v Rimu. Upokojeni cerkveni voditelj je za slavljenca minuli konec tedna obhajal bogoslužje, med katerim sta obnovila zakonske zaobljube, kot je Rupert Hofbauer povedal v pogovoru za bavarski radio. Glede zdravstvenega stanja Benedikta XVI. je Hofbauer dejal, da mu gre dobro. »Z njim se je mogoče pogovarjati o čemer koli in še vedno je poln humorja.« Seveda pa ga tarejo običajne starostne težave.



Zakonca Hofbauer že 37 let živita poleg nekdanje hiše Josepha Ratzingerja. Potem ko je leta 1969 postal profesor dogmatike v Regensburgu, se je leta 1970 s sestro Mario preselil v Pentling. Nazadnje je Benedikt XVI. svoje nekdanje domovanje obiskal leta 2006 v okviru uradnega obiska na Bavarskem. Stavba, v kateri je Ratzinger želel živeti po upokojitvi, je bila leta 2010 izročena škofijskemu Regensburškemu skladu papeža Benedikta XVI. Od leta 2012 služi kot »kraj srečanja z življenjem in delom Josepha Ratzingerja.



Kot je še sporočil bavarski radio, bo brat upokojenega papeža, nekdanji regensburški kapelnik Georg Ratzinger, jeseni znova potoval v Rim. Njegova negovalka, s. Laurente, je povedala, da bo 93-letni Georg 6. oktobra za deset dni odpotoval k svojemu bratu. Dolgoletni vodja zbora regensburških dečkov si je po lažjih zdravstvenih težavah v letošnji pomladi toliko opomogel, da lahko spet potuje z letalom.

Vir: Kathpress
Foto:splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh