Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rekviem za Davida Sassolija je obhajal kardinal Zuppi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 01. 2022 / 07:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2022 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rekviem za Davida Sassolija je obhajal kardinal Zuppi
David Sassoli je minuli torek v starosti 65 let po daljši bolezni umrl v bolnišnici v mestu Aviano na severu Italije. FOTO: Vatican Media

Rekviem za Davida Sassolija je obhajal kardinal Zuppi

Žalno spominsko bogoslužje za pokojnega predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija je danes opoldne v Rimu obhajal bolonjski nadškof kardinal Matteo Zuppi.

Kot so po navedbah avstrijskega Kathpressa sporočili z bolonjske nadškofije, sta se kardinal Zuppi in Sassoli poznala še iz skupnih šolskih časov v Rimu in sta se tudi pozneje večkrat prijateljsko srečevala.

Kardinal Zuppi in Sassoli sta se poznala še iz skupnih šolskih časov v Rimu in sta se tudi pozneje večkrat prijateljsko srečevala.

Sveto mašo za pokojnika so obhajali v cerkvi sv. Marije Angelske na Trgu republike. Že včeraj so se od priljubljenega evropskega politika na Kapitolskem griču, kjer je ležala njegova krsta, poslovili mnogi državljani in ugledni politiki.

David Sassoli je minuli torek v starosti 65 let po daljši bolezni umrl v bolnišnici v mestu Aviano na severu Italije. Papež Frančišek je socialnega demokrata iz Firenc in dejavnega katoličana imenoval »z upanjem in ljubeznijo do bližnjega prežetega vernika, verodostojnega časnikarja in uglednega politika«.

Bolonjski nadškof kardinal Matteo Zuppi. FOTO: Vatican Media

»Človek vrednot in dialoga«

Predsednik Komisije škofovskih konferenc pri Evropski uniji (ComECE), kardinal Jean-Claude Hollerich, je nekdanjega RAI-jevega časnikarja Sassolija označil kot »izrednega Italijana in ponosnega Evropejca«. Pokojni predsednik Evropskega parlamenta je bil »človek vrednot in dialoga«, ki si je neutrudno prizadeval za izboljšanje demokratičnih ustanov in jih poskušal približati državljanom, je v Bruslju pojasnil kardinal Hollerich.

Predsednik ComECE kardinal Hollerich je prepričan, da bodo mnogi mladi Evropejci nadaljevali Sassolijevo zapuščino demokracije in solidarnosti.

Predsednik ComECE je posebej izpostavil Sassolijeva prizadevanja za krepitev glasu mladih in v boju proti revščini. Kardinal je prepričan, da bodo mnogi mladi Evropejci nadaljevali njegovo zapuščino demokracije in solidarnosti.

Bazilika Svete Marije Angelske in mučencev v Rimu. FOTO: Wikipedia

Nalaganje
Nazaj na vrh