Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvija krvi papeža Janeza Pavla II. v kölnski stolnici

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 12. 2013 / 08:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Relikvija krvi papeža Janeza Pavla II. v kölnski stolnici

Relikvija krvi papeža Janeza Pavla II. v kölnski stolnici

Kardinal Meisner je posodico z nekaj kapljicami krvi skorajšnjega svetnika postavil na ogled ob Marijinem kipu.

V kölnski stolnici je odslej na ogled relikvija papeža Janeza Pavla II. (1978-2005). Kardinal Joachim Meisner je minuli ponedeljek zvečer v severnem delu cerkvene ladje postavil posodico z nekaj kapljicami krvi priljubljenega pokojnega papeža. Kri je bila skorajšnjemu svetniku odvzeta nekaj dni pred njegovo smrtjo, v času velikonočnih praznikov leta 2005.

»Papež je bil velik častilec Marije«, je kardinal Meisner dejal ob sklepu bogoslužja po prazniku Brezmadežne. »Zato bo njegova relikvija najbolje shranjena ob Marijinem kipu.« Po besedah nemškega nadškofa je dolgoletni tajnik Janeza Pavla II. in danes krakovski nadškof kardinal Stanislaw Dziwisz osebno nadziral odvzem krvi nekdanjemu papežu in kardinalu Meisnerju kasneje sam izročil eno izmed relikvij.

Kot poročajo nemški mediji, je kardinal Meisner pri düsseldorfskem kiparju Bertu Gerresheimu naročil izdelavo 40 cm visokega relikviarija. Srebrna posodica, v kateri je shranjena relikvija, na pokrovu prikazuje papeža pred kölnsko stolnico, spominja pa na obisk Janeza Pavla II. v Kölnu novembra 1980.

»Sveti oče, dobrodošli v naši prelepi katedrali«, je kardinal Meisner ob postavitvi relikvije simbolično pozdravil pokojnega papeža in nato pojasnil, da se izredno veseli skorajšnje kanonizacije Janeza Pavla II.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh