Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim ob kanonizaciji pričakuje sedem milijonov obiskovalcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 03. 2014 / 07:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rim ob kanonizaciji pričakuje sedem milijonov obiskovalcev

Rim ob kanonizaciji pričakuje sedem milijonov obiskovalcev

Mestna vlada ob pripravah na kanonizacijo papežev govori v samih presežnikih.

Ob kanonizaciji papežev Janeza XXIII. in Janeza Pavla II. 27. aprila letos in med velikonočnimi prazniki teden dni pred tem mesto Rim pričakuje okoli sedem milijonov obiskovalcev z vsega sveta, je minuli teden poročal italijanski časnik »La Repubblica«, ob čemer se je skliceval na odbor mestne uprave, ki se pripravlja na veliki dogodek. Sprva je bilo govora o največ petih milijonih obiskovalcev, vendar je doslej rezerviranih že 85 % hotelskih sob v italijanski prestolnici, veliko povpraševanja pa je tudi po manjših hotelih in gostiščih v okolici Rima.


Da bi ogromnemu številu romarjev in obiskovalcev omogočili udeležbo na kanonizaciji papežev, bodo na nekaterih večjih rimskih trgih namestili velike zaslone. Trg sv. Petra v Vatikanu naj bi sprejel okoli 100.000 obiskovalcev, romarji pa se bodo lahko zbrali tudi na bližnjem Trgu Pija XII. in na široki Ulici sprave, ki vodi proti Vatikanu. Dostop do Trga sv. Petra bo mogoč brez posebnih vstopnic.

Po navedbah rimske mestne uprave naj bi samo s Poljske, domovine Janeza Pavla II. (1978-2005), v Rim priromalo okoli 300.000 vernikov, številne goste pričakujejo tudi iz italijanske pokrajine Bergamo, od koder izhaja papež Janez XXIII. (1958-1963). Za obe skupini bo na Trgu sv. Petra rezerviranih po 5.000 mest.

Prireditelji pričakujejo, da bo del obiskovalcev v Rim priromal že med velikonočnimi prazniki teden dni pred kanonizacijo. Že tradicionalni križev pot s papežem Frančiškom v bližini rimskega Koloseja 18. aprila letos bi bil lahko obiskan še številčneje kot običajno. Kot so še sporočili z mestne uprave, bodo na predvečer kanonizacije številne cerkve v Rimu odprte pozno v noč, v njih pa se bodo romarji lahko zbirali v molitvi.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh