Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik sodobne krščanske glasbe se vrača v Šentvid

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 23. 05. 2022 / 10:54
Oznake: Družba, Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2022 / 13:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznik sodobne krščanske glasbe se vrača v Šentvid
Organizatorji pričakujejo okoli tisoč mladih. FOTO: Rok Mihevc

Praznik sodobne krščanske glasbe se vrača v Šentvid

Med nas se po dveh letih vrača že 19. festival Ritem srca, ki bo jutri ob 19.30 na prostem ob Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Prvič v zgodovini bo festival na prostem v atriju med stavbama Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. V primeru slabega vremena se koncert prestavi v notranje prostore. 

Novost predstavljajo festivalske stojnice

Poleg festivala na prostem se bodo lahko obiskovalci prvič sprehodili tudi med festivalskimi stojnicami. Predstavili se bodo Založba Družina, Young Caritas, Glasbena šola Čonce, Družina in življenje, Založba Emanuel, Založba Ognjišče, Prepih Media, Blagor, Katoliška mladina, Zavod Živim.  

Najgloblji vtis je name pustila takšna množica, ki s tabo diha vse od prvega takta naprej. (Matej Šoklič)

Na glavnem odru bo nastopilo osem izvajalcev 

Na festivalu se bo predstavilo osem izvajalcev, ki so bili izbrani prek festivalskega razpisa. Sodelujoči na dogodku: SPES, Franci Rotar, Svetnik, Brigita Pintar, Neža in Damjan Pančur, Nika Pirnat, Urška Šutar in Matej Šoklič. Matej je na festivalu nastopil že leta 2019, o svojih spominih je za Aleteio dejal: »Najgloblji vtis je name pustila takšna množica, ki s tabo diha vse od prvega takta naprej. Počutil sem se kot doma.«



»Odprti mikrofon«

Pred glavnim festivalskim dogajanjem od 17.30 naprej bodo lahko obiskovalci na malem akustičnem odru zapeli v »Odprti mikrofon«. Predstavili se bodo lahko s katero od znanih krščanskih popevk ali z lastno avtorsko pesmijo. »Glasba je nekaj živega in Ritem srca daje to možnost, da se ljudje skozi njo izražamo,« pove organizator dogodka Andrej Jerman. 

Ritem srca 2019. FOTO: Rok Mihevc 

Kupi v trgovini

Ritem srca 2015: Ogenj, ki žge (CD)
CD in DVD
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh