Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič potuje na Vuelto!

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 15. 08. 2022 / 12:44
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2022 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič potuje na Vuelto!
FOTO: Facebook profil Primoža Rogliča

Roglič potuje na Vuelto!

Iz nizozemske kolesarske ekipe Jumbo Visma so sporočili, da bo Primož Roglič kot kapetan potoval na letošnjo Vuelto. Ta bo na dirki tako napadal še svojo četrto zaporedno zmago.

Nastop Rogliča na dirki je bil vse do zadnjega vprašljiv, saj jo je ta hudo skupil v padcu v peti etapi Dirke po Franciji. Kljub hudim poškodbam so iz tabora Jumbo Visme prihajali signali, da bodo z odločitvijo glede Rogliča čakali vse do zadnjega. Okrevanje je, kot kaže, potekalo dovolj hitro in danes je ta od zdravnikov dobil dovoljenje za nastop na dirki.

Ta se bo začela že v petek, in to prav na Nizozemskem.

Roglič bo na dirki nastopil kot kapetan. Njegovi pomočniki bodo Američan Sepp Kuss, Nizozemci Robert Gensik, Sam Oomen in Mike Teunissen, Italijan Edoardo Affini ter Avstralca Chris Harper in Rohan Dennis.

Forma Rogliča je v tem trenutku popolna neznanka, saj je zadnjič nastopil v 14. etapi Dirke po Franciji, ki jo je zaradi hudih bolečin moral predčasno končati. Njegova ekipa uradno ni nikoli potrdila, za kakšno stopnjo poškodb je šlo, ugibanja pa so šla predvsem v smeri, da si je Roglič ob padcu poškodoval dve vretenci.

Čas po tem je namenil okrevanju, na kolo pa se je zopet vrnil šele dva tedna pred začetkom Vuelte.

Nalaganje
Nazaj na vrh