Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič z zmago začel dirko po Baskiji

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 04. 04. 2022 / 19:39
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 19:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič z zmago začel dirko po Baskiji
To je bila Rogličeva 16. zmaga v karieri v vožnjah na čas. FOTO: Twitter Team Jumbo-Visma Cycling

Roglič z zmago začel dirko po Baskiji

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagal na uvodni etapi 61. dirki po Baskiji. Na kronometru v okolici Hondarribie je za pet sekund ugnal enega glavnih tekmecev v boju za skupno zmago, Belgijca Remca Evenepoela.

32-letni olimpijski prvak iz Tokia v tej disciplini je doslej dobil prav vse kronometre na španskih tleh, med njimi štiri na dirki po Baskiji.

»Imel sem močne noge«

»Rogla« je trenutno drugi kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze in branilec lanske zmage po Baskiji. S starta se je pognal kot zadnji, na vrhu najtežjega vzpona na trasi pa je imel pol sekunde zaostanka za deset let mlajšim Belgijcem, poroča STA. Odločilno prednost, s katero si je zagotovil mesto vodilnega moža na dirki, je dosegel na zadnjem kratkem vzponu po ozki tlakovani cesti.

»Bilo je noro, že včeraj sem užival na predstavitvi ekip pred vso to množico. Zelo sem vesel zmage. Bilo je veliko ovinkov, zelo tehnična trasa, ampak imel sem močne noge,« je dejal junak s Kisovca po uvodni etapi.

Na dirki še dva Slovenca

Poleg Rogliča sta nastopila še dva Slovenca. Jan Polanc (UAE Team Emirates) je z zaostankom 33 sekund zasedel 26. mesto, Domen Novak (Bahrain-Victorious) pa je bil na 90. mestu 54 sekund počasnejši od Rogliča. V torek je na sporedu druga etapa od Leitze do Viane (207,9 km). Kdo bo najboljši na dirki po Baskiji, bo znano v soboto.


Nalaganje
Nazaj na vrh