Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarski turizem v Sveti deželi znova na predkoronski ravni

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 05. 2023 / 11:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2023 / 11:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romarski turizem v Sveti deželi znova na predkoronski ravni
Romarji v Sveti deželi. FOTO: arhiv Družine

Romarski turizem v Sveti deželi znova na predkoronski ravni

Krščanski romarski turizem v Sveti deželi se je po navedbah »Krščanskega informacijskega centra« v Jeruzalemu vrnil na raven pred izbruhom koronaepidemije.

Do sredine letošnjega maja je kontaktna točka za romarje in obiskovalce, ki jo vodijo frančiškani v Sveti deželi, svetovala in pomagala okoli 8.400 skupinam s skupno približno 332.000 osebami. V celotnem letu 2019 je v Sveto deželo priromalo 16.350 skupin s skupno 613.400 osebami, je po navedbah avstrijskega Kathpressa povedal vodja informacijskega centra Jerzy Kraj.

Največ povpraševanj na center je prišlo iz Združenih držav Amerike, sledijo Italija, Poljska, Brazilija in Španija, je pojasnil Kraj. Skoraj četrtina vseh prošenj pride s strani nekatoličanov.

Zaradi strogih protikoronskih ukrepov so bili Izrael in palestinska ozemlja približno dve leti večinoma zaprti za tuje turiste.

Zaradi strogih protikoronskih ukrepov so bili Izrael in palestinska ozemlja približno dve leti večinoma zaprti za tuje turiste. Krščanski informacijski center, ki ima sedež pri Jafskih vratih v jeruzalemskem starem mestnem jedru, v teh dneh praznuje 50-letnico delovanja. V stavbi je bil v letih med 1859 in 1917 sedež avstrijskega cesarskega poštnega urada, po koncu osmanskega obdobja pa je imela tam sedež rimska banka oz. Banco di Roma.

Krščanski informacijski center že od leta 1973 krščanskim romarjem nudi informacije o Sveti deželi in svetih krajih, o delovnem času in razpoložljivosti osrednjih znamenitosti ter bogoslužnih slovesnostih. Vse pogosteje pa je tudi kontaktna točka za judovske in muslimanske turistične vodnike in upravitelje agencij ter za vse, ki se zanimajo za spoznavanje krščanstva na tem območju. Center vodi frančiškanska kustodija, ki je v papeževem imenu pristojna za svete kraje v Sveti deželi.

Kupi v trgovini

Elija v Jeruzalemu
Proza
19,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh