Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rusija sprožila nove napade na Ukrajino

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 01. 05. 2023 / 12:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2023 / 14:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rusija sprožila nove napade na Ukrajino
Nov zračni napad na Ukrajino se je začel okoli pol tretje ure zjutraj. FOTO: Vatican Media (arhivski posnetek)

Rusija sprožila nove napade na Ukrajino

Rusija je davi znova izvedla vrsto raketnih napadov na Ukrajino.

Ti so v pokrajini Herson zahtevali eno smrtno žrtev in tri ranjene, med njimi tudi otroka. V pokrajini Dnipropetrovsk je bilo ranjenih 34 oseb, med njimi pet otrok, poroča STA. Ena od glavnih tarč tokratnega obstreljevanje je bilo mesto Pavlohrad blizu Dnipra.

Poleg smrtne žrtve in številnih ranjenih je bilo poškodovanih več deset stanovanjskih blokov in družinskih hiš, šest šol in vrtec ter pet trgovin.

Po navedbah Kijeva so ukrajinske sile večino raket sestrelile. Nov zračni napad na Ukrajino se je začel okoli pol tretje ure zjutraj, ukrajinske zračne sile pa navajajo, da so letala nad državo spustila 18 raket, od katerih so jih 15 uničili, tudi nad Kijevom. Poškodovanih je bilo več deset stanovanjskih blokov in družinskih hiš, šest šol in vrtec ter pet trgovin, navajajo območne oblasti v Dnipropetrovsku, ki so dogajanje opisale kot »tragično noč in jutro«.

Ruski predstavniki trdijo, da so bile tarča napadov kapacitete za prihajajočo ukrajinsko ofenzivo: med drugim naj bi bila zadeta železniška infrastruktura in skladišča goriva. Moskva je v teh dneh obnovila silovite raketne napade na Ukrajino, ti so samo v petek zahtevali 23 smrtnih žrtev. Nove napade izvaja v luči ukrajinskih priprav na dolgo pričakovani protinapad. Ukrajina napoveduje, da bo ruske sile pregnala z ozemlja, ki so ga na vzhodu in jugu države zasedle po invaziji februarja 2022.

Nalaganje
Nazaj na vrh