Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se srečujete z bolečinami v hrbtu?

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 07. 09. 2021 / 13:29
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2021 / 13:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Se srečujete z bolečinami v hrbtu?
Sonia Valentina Tomazin je po starših Slovenka, rojena v Torontu, živi in dela pa v Buenos Airesu. FOTO: Marko Mesojedec

Se srečujete z bolečinami v hrbtu?

Sonia Valentina Tomazin je priznana slovenska kineziologinja, ki se javnosti predstavlja z novo knjigo »Adijo, bolečine v hrbtu«.

Tomazinova, ki je trenutno na nekajtedenskem obisku v Sloveniji, v knjigi na poglobljen način predstavlja svoj edinstveni pristop k zdravljenju bolečin v hrbtu, s katerimi se ukvarja že skoraj 30 let. Knjiga vsebuje nasvete, alternative, vaje in najučinkovitejša orodja za preprečevanje in reševanje bolečin v vratu in hrbtu ter doseganje dobrega počutja.

O avtorici

Sonia Valentina Tomazin je univerzitetna diplomirana kineziologinja in fiziatrinja, specializirana za celostna zdravljenja hrbtenice in telesne drže. V svoji dolgoletnem prizadevanju za izboljšanje številnih življenj je opravila tudi usposabljanje za tibetansko vertebralno prakso. Skupaj z dr. Rubénom Pistacchiom sta soustanovila Izobraževalni in raziskovalni center za vertebralno prakso (Centro de estudios e Investigación Praxis Vertebral).

Sonia Valentina Tomazin je trenutno univerzitetna profesorica na katedri za ergonomijo na Univerzi La Matanza, prav tako se posveča zasebni praksi. Od leta 1990 do 2012 pa je delala na Oddelku za rehabilitacijo bolnišnice San Juan de Dios v okrožju Ramos Mejía.

O knjigi

Že manjše spremembe, ki jih naredimo v vsakdanjem življenju, lahko močno izboljšajo naše počutje. Ko nas mučijo bolečine v hrbtenici, lahko za njihovo omilitev ali preprečitev veliko naredimo že sami.

Sonia Valentina Tomazin: »Knjigo sem napisala iz ljubezni do pacientov in do vseh tistih, ki jih boli hrbtenica. Želim jim pomagati ohraniti zdravje in dobro počutje.« FOTO: Marko Mesojedec

Priročnik med drugim prinaša različne vaje za hrbtenico, ki pomagajo v trenutku akutne bolečine, prinaša pa tudi odgovore, kako ravnati v primerih kroničnih bolečin ter uporabne nasvete za krepitev hrbtenice in najučinkovitejše terapije za prenehanje bolečin v hrbtu. Knjiga pa ni namenjena le tistim z bolečinami v hrbtenici. »Že otroke moramo učiti aktivnega življenja, da bi znali zaradi današnjega načina življenja kompenzirati statične drže.«

Dobra drža je umetnost, ki jo izpopolnjujemo skozi vse življenje. (Sonia Valentina Tomazin)

Veliko časa presedimo

Zaradi vse bolj natrpanega urnika, ki ga ima današnji človek, smo pogosto premalo fizično dejavni. Veliko časa preživimo v določenih držah, namesto da bi jih pogosto menjavali. »Tudi v času službe bi si morali vzeti nekaj trenutkov, da naredimo kakšno vajo, se raztegnemo in na ta način poskrbimo za prožnost svojega telesa,« poudarja avtorice knjige.

Knjiga je konec avgusta v prevodu izšla pri Založbi Vida. FOTO: Založba Vida

Argentinski večer z avtorico knjige

Predstavitev vsebine knjige bo danes ob 18. uri, ko se bo možno z avtorico tudi v živo srečati.

Druženje bo potekalo na idiličnem vrtu Krekovega trga 1 v Ljubljani.

Na predstavitvi vam zagotovo ne bo dolgčas, saj se bo druženje razvilo v pravi argentinski večer z živo glasbo in prigrizkom.

Kupi v trgovini

Adijo, bolečine v hrbtu
Zdravje
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh