Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še zadnji izvodi knjige meseca »Nebesa (ni)so hec«

Objava: 23. 04. 2021 / 09:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Še zadnji izvodi knjige meseca »Nebesa (ni)so hec«

Še zadnji izvodi knjige meseca »Nebesa (ni)so hec«

Knjiga bo spravila v smeh vsakogar, saj govori o veselju, ki nam ga daje Bog.

»Ta knjiga vas bo opogumila v prepričanju, da je duhovito (lahko) tudi duhovno!«



»Začnite zbirati vesele in smešne spomine. Spominjajte se srečnih dogodkov iz otroštva. Spomnite se zabavnih stvari, ki so se zgodile doma ali v šoli. Prikličite si v spomin potegavščine sodelavcev ali smešne dogodke. Zberite vse izkušnje, ki so vas spravile v smeh ali dobro voljo, bodisi anekdoto, ki jo je kdo povedal, vesele okoliščine ali smešen dogodek. Sestavljanje seznama teh dragocenih pripetljajev je koristno. Ves čas iščite smešne izkušnje, ki jih boste dodali na seznam. Vključite šale in zgodbe, ki se vam zdijo posebej zabavne. Iščite spodbuden ali pozitiven humor, ki se vam bo dolgoročno zazdel koristnejši kot humor, naperjen proti manjšinam, ali ponižujoče šale. Pogosto prebirajte seznam in uživajte v spominu na srečne čase. Prijateljem pripovedujte o smešnih pripetljajih, da si bodo želeli z vami deliti še več veselja in še več ljudem prinašati smeh. Spravljanje drugih v smeh in poslušanje vaših zabavnih izkustev spodbuja razvoj humornega skupinskega pogleda. Občutka, da se vsi lahko smejimo samim sebi in napakam drugih ter imamo skupne zabavne doživljaje v tem norem svetu.«

To je odlomek iz knjige meseca aprila založbe Družina, Nebesa (ni)so hec avtorja p. Jamesa Martina (r. 1960), jezuita, urednika jezuitske revije America in avtorja številnih knjižnih uspešnic, rednega gosta v televizijskih oddajah in pisca prispevkov za ugledne časopise, denimo za New York Times ali The Wall Street Journal.



Knjiga je v prevodu Klementine Logar izšla pri založbi Družina, v letošnjem aprilu pa je kot »knjiga meseca« na voljo za zgolj 9,90 evra (redna cena: 24,90 €). Pohitite z nakupom, na zalogi je samo še 30 izvodov knjige Nebesa (ni)so hec.

»Knjiga Nebesa (ni)so hec bo spravila v smeh prav vsakogar, saj p. Martin piše o veselju, ki nam ga daje Bog. Humor in smeh imata pomembno mesto v duhovnem življenju,« je knjigi ob pot zapisal newyorški nadškof, kardinal Timothy M. Dolan.

»Če se radi smejete, če bi se radi smejali in v sebi čutite željo in potrebo po smehu, obstaja velika verjetnost, da ste duhoviti ali pa si to želite postati. Ta knjiga vas bo opogumila v prepričanju, da je duhovito (lahko) tudi duhovno! Vsi ostali pa lahko napišete kako ogorčeno pismo bralca! Hej, lahko se celo podpišete!« pa je knjigo Nebesa (ni)so hec ocenil in priporočil Gregor Čušin.

Se še spomnite, katera je bila Družinina knjiga meseca marca? Preverite TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh