Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedem pesmi za mater Terezijo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 09. 2017 / 08:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sedem pesmi za mater Terezijo

Sedem pesmi za mater Terezijo

Pesmi po navdihu albanske svetnice, ki je spremenila svet z malimi dejanji velike ljubezni.

Včeraj je minilo leto dni od kanonizacije matere Terezije, danes pa obhajamo god priljubljene svetnice, ki je bila skrajno utelešenje paradoksa naše krščanske vere: povezave med ponižnostjo in veličino. Manjši ko postajamo, toliko bolj Bog deluje v nas.


V čast matere Terezije so na ameriškem katoliškem spletnem portalu Aleteia zbrali sedem pesmi, katerih nastanek je navdihnila današnja svetnica.

Matt Maher: Firelight

Priljubljenega kanadskega umetnika Matta Maherja je navdihnila duhovna tema matere Terezije: »Firelight je pesem o razbitih iluzijah in o krhki molitvi, s katero prosimo Boga, naj sredi vsega tega gori in žari ter še naprej razsvetljuje pot skozi temo.

Antony Alackal: Mother Teresa

Ta pesem, posvečena materi Tereziji, je v jeziku Malayam, ki ga govorijo v Kerali, južnem krščanskem predelu Indije. Video prikazuje prizore iz življenja matere Terezije in njene čudovite Indije.

Danielle Rose: Small Things with Great Love

V starosti 17 let je katoliška glasbenica Danielle Rose potovala v Indijo, kjer je kot prostovoljka pomagala pri delu misijonarkam ljubezni. Ta izkušnja, kot pravi sama, ji je »vzbudila željo, da bi služila najbolj ubogim med ubogimi z darovanjem svojo glasbene nadarjenosti kot sredstva za odpravo duhovne revščine v Združenih državah Amerike«. Njeno pesem, »Small Things with Great Love«, je neposredno navdihnilo življenje matere Terezije.

P. Leandro Bonnin: Dame almas, sé mi luz

Naslov španske pesmi se nanaša na Jezusovo zahtevo materi Tereziji: »Daj mi duše; bodi moja luč«. Pesem govori o življenju male svetnice in se ji priporoča za priprošnjo, da bi tudi mi oddajali Jezusovo luč in Ga še bolj ljubili.

Giada Nobile: Quando l’alba si colora

Ta pesem je del italijanske produkcije muzikala »Mother Teresa, the Musical,« ki pripoveduje zgodbo o njenem življenju, molitvi, poslanstvu in ljudeh. Pesem odseva minljivost življenja v naravi in stvar, ki ostane za vedno: ljubezen.

Canto a la Madre Teresa de Calcuta

Španska pesem je še ena molitev, ki se priporoča v priprošnjo materi Tereziji, da bi bili napolnjeni z željo po sledenju Jezusu, da bi služili, kakor je služila ona, da bi ljubili, ne da bi pričakovali kar koli v zameno. Pesem nas opominja, da nismo poklicani k uspehu. Poklicani smo k zvestobi.

Liturgically Sound: Come, Be My Light

Besedilo te pesmi temelji na pismih matere Terezije nadškofu Perierju, objavljenih v knjigi Bodi moja luč.

Vir: www.aleteia.org
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh