Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šef Opla papežu podaril tri električne avtomobile

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 06. 2017 / 05:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Šef Opla papežu podaril tri električne avtomobile

Avtomobili so namenjeni vatikanskim uslužbencem.

V Vatikan še kar naprej prihajajo električni avtomobili. Od minulega tedna se papežev vozni park lahko ponaša s tremi novimi primerki. Kot je poročal vatikanski časnik L'Osservatore Romano, so papežu Frančišku pred sredino splošno avdienco predstavili malega belega električnega Opla. Vsa tri vozila, ki naj bi z enim polnjenjem baterije zmogla razdaljo od 380 do 520 kilometrov, so dar podjetja Opel, ki je sicer v lasti koncerna General Motors. Po besedah prefekta Daria Viganoja naj bi bilo eno vozilo namenjeno potrebam novega tajništva za medije.

Decembra lani je papež Frančišek ob svojem 80. rojstnem dnevu od nekega berlinskega podjetja za leto dni v uporabo prejel električnega Nissana Leaf. Benedikt XVI. (2005-2013) je imel že od leta 2012 v svojem voznem parku električni avtomobil znamke Renault-Kangoo, vatikansko dvorano za avdience pa je dal opremiti z več kot 2.000 sončnimi celicami.

Tri nove električne Opel-Ampere Vatikanu podarja koncern General Motors. Papežu je vozila predal predstavnik podjetja Opel, Karl-Thomas Neumann, ki se je dan pred tem v Vatikanu udeležil srečanja na temo trajnostnega razvoja in zmanjševanja količine izpustov toplogrednih plinov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh