Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sinoda 2015 s številčnejšim kardinalskim predsedstvom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 11. 2014 / 19:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sinoda 2015 s številčnejšim kardinalskim predsedstvom

Sinoda 2015 s številčnejšim kardinalskim predsedstvom

Papež potrdil predsedstvo škofovske sinode, za člana imenoval še južnoafriškega kardinala Napierja.

Papež Frančišek je potrdil predsedstvo redne škofovske sinode o zakonu in družini, ki bo v Vatikanu zasedala oktobra 2015, za člana pa je imenoval še južnoafriškega kardinala, 73-letnega Wilfrida Foxa Napierja. Poleg durbanskega nadškofa bodo sinodalne razprave vodili še naslednji kardinali: 72-letni Andre Vingt-Trois iz Pariza, 57-letni Luis Antonio Tagle iz Manile in 77-letni Raymundo Damasceno Assis iz Aparecide. Slednji trije so izmenjaje že moderirali izredno škofovsko sinodo v letošnjem oktobru.



Kardinal Napier velja za energičnega zagovornika katoliške spolne etike. Goreče podpira naravno načrtovanje družine in kritično ocenjuje moralni propad v tradicionalnih afriških družbah kot posledico zahodnjaške pornografije. Glede vprašanja večje odprtosti Cerkve do istospolno usmerjenih je Napier na nedavno minuli sinodi opozoril pred »nestvarnimi pričakovanji«.

Poleg predsedstva je papež Frančišek potrdil tudi 62-letnega kardinala Petra Erdöja iz Budimpešte na položaju glavnega poročevalca sinode. Na tem položaju bo Erdö prihodnjega oktobra vodil tudi pripravo sklepnega dokumenta. Kot izrednega tajnika je papež znova imenoval 65-letnega nadškofa škofije Chieti-Vasto in uglednega teologa Bruna Forteja. 14. redna škofovska sinoda med 4. in 25. oktobrom 2015 bo posvečena temi »Poklic in misijon družine v današnji Cerkvi in svetu«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh