Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti izvolili novo vodstvo

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 08. 09. 2020 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2020 / 07:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti izvolili novo vodstvo

Skavti izvolili novo vodstvo

Nova načelnica skavtov je Tjaša Sušin, nov načelnik Nejc Kurbus.

Tjaša Sušin in Nejc Kurbus, nova načelnica in načelnik skavtov. Foto: Arhiv ZSKSS


Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je v nedeljo, 6. septembra na Studencu pri Krtini volilo novo vodstvo za naslednja tri leta. Nov načelnik je postal Nejc Kurbus, nova načelnica pa Tjaša Sušin.

Skupaj bosta zastopala Združenje v notranji in zunanji javnosti, spodbujala osebno rast in timsko delo članov Izvršnega odbora ter njihovih poverjeništev, odgovarjala za zakonito in tekoče poslovanje organizacije ter zagotavljanje javnosti dela in posredovanje informacij o delu ZSKSS.

»Trudila se bom, da bo ogenj v naših ognjiščih močno žarel, naj bo vsako usposabljanje tisto, ki prižiga plamen navdušenja in opremlja mlade z znanjem, približuje mladim idejo skavtstva in željo po postati boljši,« je dejala nova načelnica. Nejc Kurbus pa je izrazil željo, da bi skavtski voditelji »ponosno stopali po svetu in pogumno prevzemali vloge, ki jim predstavljajo izziv in za katere so primerni.«

Skavti puščajo edinstveno sled v svetu

Skavti, prostovoljci, s svojo pripravljenostjo služiti, aktivno sooblikujejo družbo – vzgajajo otroke in mlade za pristne, samostojne, zdrave in odgovorne ljudi, kristjane in državljane, ki jim je mar za našo naravo, domovino in sočloveka. S svojim znanjem, delom in predanostjo bogatijo družbo ter puščajo edinstveno sled v svetu. Dajejo priložnost otrokom in mladim, da razvijejo svoje talente.



Menjave tudi na drugih vejah vodstva

Generalni duhovni asistent ostaja izolski župnik Janez Kobal, ki se bo še bolj posvečal področju vzgoje in skrbel za povezanost Združenja s Cerkvijo na Slovenskem. Poverjenika za voditelje sta postala Nastja Bojc in Luka Mehle, Mirjam Tolar je prevzela funkcijo poverjenice za vzgojo, poverjenika za zagovorništvo pa sta postala Hana Ivana Lobnik in Florijan Kocbek. V Nadzorni odbor je bil izglasovan Klemen Šauperl, Luka Tul in Eva Trivunović pa bosta v častnem razsodišču.

Preberite tudi:
- Skavt izjemnih talentov, energije in znanja
- Kaj ti daje skavtstvo?

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh