Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofija Murska Sobota: v Veliki Polani finale Katehetske olimpijade

Za vas piše:
Klavdija Dominko
Objava: 10. 06. 2023 / 17:05
Oznake: Cerkev, Dogodek, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2023 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofija Murska Sobota: v Veliki Polani finale Katehetske olimpijade
Udeleženci so odgovarjali na tri sklope vprašanj o življenju in delu Božjega služabnika Danijela Halasa. FOTO: Škofija Murska Sobota

Škofija Murska Sobota: v Veliki Polani finale Katehetske olimpijade

V Škofiji Murska Sobota je v letošnjem veroučnem letu potekala Katehetska olimpijada o Božjem služabniku Danijelu Halasu ob 115. obletnici njegovega rojstva.

Katehetsko olimpijado že drugo leto pripravlja Škofijski odbor za ministrante, ki ga vodi voditelj Pastoralne službe mag. Simon Štihec.

Predtekmovanje je bilo 13. maja v Dobrovniku in v Radencih, kjer se je pomerilo 44 ekip iz desetih župnij soboške škofije: Odranci, Dobrovnik, Bogojina, Črensovci, Lendava, Velika Polana, Bakovci, Grad, Sveti Jurij v Prekmurju in Radenci.

Deset najboljših skupin iz predtekmovanja se je v soboto, 10. junija 2023, pomerilo v Veliki Polani. FOTO: Škofija Murska Sobota

Prvo mesto si delita skupina Jezusovi pričevalci iz župnije Bakovci in skupina Angeli varuhi iz župnije Bogojina, tretje mesto pa si je priborila skupina Daniel iz župnije Velika Polana.

Deset najboljših skupin iz predtekmovanja se je v soboto, 10. junija 2023, pomerilo v Veliki Polani, kjer je potekalo finale Katehetske olimpijade. Udeleženci so se najprej zbrali v dvorani, kjer so odgovarjali na tri sklope vprašanj o življenju in delu Božjega služabnika Danijela Halasa. Vsi so se odlično izkazali. Prvo mesto si delita skupina Jezusovi pričevalci iz župnije Bakovci in skupina Angeli varuhi iz župnije Bogojina, tretje mesto pa si je priborila skupina Daniel iz župnije Velika Polana. Vsi sodelujoči so prejeli zahvalne listine in knjižico Skrivnostni junak, tretjeuvrščeni še bronasto priznanje, prvouvrščeni tekmovalci pa ob zlatem priznanju tudi knjige Mučenec ob Muri.

Udeleženci olimpiade so na grobu Božjega služabnika Danijela Halasa molili za njegovo beatifikacijo. FOTO: Škofija Murska Sobota

Soboški škof dr. Peter Štumpf je bil ves čas z udeleženci Katehetske olimpijade in je nato ob somaševanju duhovnikov vodil sv. mašo v tamkajšnji župnijski cerkvi Srca Jezusovega.

Po kvizu so se navzoči v procesiji podali do groba Božjega služabnika Danijela Halasa, kjer so molili za njegovo beatifikacijo. Po odpeti pesmi je zbrane nagovoril škof dr. Peter Štumpf, ki je bil ves čas z udeleženci Katehetske olimpijade in je nato ob somaševanju duhovnikov vodil sv. mašo v tamkajšnji župnijski cerkvi Srca Jezusovega. V pridigi je nagovoril zbrane in povabil k zvesti hoji za Kristusom po zgledu Božjega služabnika Danijela Halasa. Ob sklepu sv. maše se je gospodu škofu in vsem navzočim zahvalil tamkajšnji župnik Zoran Car, mag. Simon Štihec pa je povabil na zahvalno romanje, ki bo v soboto, 24. junija, in sicer po Halasovi poti in po poti bl. mučenca Janoša Brennerja, ki je bil umorjen v Porabju. Po sv. maši je sledila še telesna okrepčitev, za katero je poskrbela župnija gostiteljica.

Nalaganje
Nazaj na vrh