Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijski programerji zmagali v ZDA

Objava: 27. 05. 2014 / 20:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofijski programerji zmagali v ZDA

Dijaki Škofijske klasične gimnazije iz Šentvida so tokrat navdušili z znanjem programiranja.

Dijaki Škofijske klasične gimnazije nas pogosto razveselijo z uspehi na mednarodnih tekmovanjih. Največkrat slišimo o uspehih njihovih zborov. A čeprav gre za klasično gimnazijo, jo obiskujejo tudi mnogi dijaki, ki so nadarjeni na naravoslovnem ali tehničnem področju. Mednje zagotovo sodijo Lojze Žust, Matej Tomc in Matevž Poljanc.

Zgoraj omenjena trojka dijakov je sestavljala ekipo, ki je zmagala v finalu mednarodnegaračunalniškega tekmovanja American Computer Science League (ACSL) v kategorji Intermediate3. Finalno tekmovanje je bilo 24. maja 2014 na Cherry Creek HS v Denverju, glavnem mestu zvezne države Kolorado v ZDA.

Gre za računalniško tekmovanje, ki ga vsako leto prirejajo v ZDA. Za uvrstitev na finalno tekmovanje se je potrebno prebiti skozi štiri kroge predtekmovanja. Že v tem delu tekmovanja je ekipa programerjev iz Škofijske klasične gimnazije obetala velik potencial, saj se je v finalno tekmovanje uvrstila kot prvouvrščena z doseženimi vsemi možnimi točkami. V finalnem tekmovanju pa je postavila nov mejnik in kot prva slovenska ekipa zmagala na tem tekmovanju.

Na fotografiji so (z leve): Lojze Žust (4.b), Matevž Poljanc (3.d), Jure Slak (mentor krožka programiranje), Matej Tomc (3.č) in Helena Medvešek (mentorica ACSL).

Mladim programerjem čestitamo tudi v uredništvu Mladega vala.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh