Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija na zelenem potovalnem seznamu Anglije

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 05. 08. 2021 / 08:16
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2021 / 08:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija na zelenem potovalnem seznamu Anglije
Za vstop v Anglijo je odslej potreben le negativen test na novi koronavirus FOTO: M. M. Š.

Slovenija na zelenem potovalnem seznamu Anglije

Britanska vlada je pozno sinoči posodobila pogoje vstopa v državo in v tem okviru več držav, med njimi Slovenijo, uvrstila na zeleni seznam.

Od nedelje zjutraj bo tako med drugim za potnike iz Slovenije za vstop v Anglijo potreben le negativen test na novi koronavirus, ne glede na cepilni status osebe, poročanje tujih tiskovnih agencij povzema STA.

Po novem so se na zeleni seznam poleg Slovenije uvrstile še Avstrija, Nemčija, Slovaška, Latvija, Romunija in Norveška. Potniki iz teh držav ne potrebujejo več potrdila o cepljenju, v vsakem primeru pa morajo opraviti test na novi koronavirus pred in po vstopu v Anglijo.

Na zelenem seznamu poleg Slovenije še Avstrija, Nemčija, Slovaška, Latvija, Romunija in Norveška.

V okviru spremembe je Anglija dodatno sprostila tudi omejitve za Francijo. Čeprav je bila država že pred tem na rumenem seznamu, kar omogoča vstop v Anglijo brez karantene za cepljene, je za Francijo veljala izjema. Sedaj pa bo tudi za potnike iz Francije možen vstop v Anglijo brez karantene, če bodo predložili dokazilo, da so bili cepljeni s cepivom, odobrenim v ZDA ali Evropski zvezi, ter se bodo testirali pred in po prihodu v Anglijo.

Britanska vlada je določila glede Francije spremenila po kritiki iz Pariza, da je odločitev diskriminatorna. Vlada v Londonu lahko določa zdravstvene in potovalne omejitve za Anglijo, medtem ko za Škotsko, Wales in Severno Irsko odločitve na tem področju sprejemajo tamkajšnje oblasti, vendar pri tem pogosto sledijo potezam Anglije.

Vlada v Londonu lahko določa zdravstvene in potovalne omejitve zgolj za Anglijo.

Velika Britanija je v zadnjih tednih postopoma odpravljala omejitvene ukrepe, saj se ob večanju števila cepljenih manjša število hospitalizacij koronavirusnih bolnikov. Prvi odmerek cepiva proti koronavirusni bolezni je doslej prejelo okoli 88,7 odstotka vseh odraslih, oba odmerka pa 73,2 odstotka.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh