Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija v drugi polovici oktobra na Expu z vesoljem in EU

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 17. 10. 2021 / 10:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.10.2021 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija v drugi polovici oktobra na Expu z vesoljem in EU
Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo FOTO: Nebojša Tejić/STA

Slovenija v drugi polovici oktobra na Expu z vesoljem in EU

Slovenski paviljon na Expu v Dubaju je bil po odprtju sprva osredinjen na poslovne vsebine, v drugi polovici meseca pa bodo dogodki v znamenju vesolja in Evropske unije.

Kot poroča STA, bo slovenski paviljon med drugim gostil srečanje vrhunskih znanstvenic s področja raziskovanja vesolja z vsega sveta, z novim promocijskim videom pa se bo na Expu predstavil tudi Maribor.

Od danes naprej se bodo na slovenskem paviljonu v tematskem sklopu vesolja predstavljala števila prebojna slovenska podjetja, v sredo pa bo Expo obiskala tudi posebna poslovna delegacija podjetij s tega področja, ki jo bo vodil državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc. V okviru delegacije bodo na paviljonu gostili poslovni forum, ki se ga bo kot posebna gostja udeležila italijanska astrofizičarka in direktorica urada Združenih narodov za vesolje Simonetta Di Pippo.

Poslovnega foruma se bo kot posebna gostja udeležila italijanska astrofizičarka in direktorica urada ZN za vesolje Simonetta Di Pippo.

Slovenski paviljon bo v sredo gostil tudi srečanje vrhunskih znanstvenic s področja raziskovanja vesolja z vsega sveta, ki ga organizirajo v sodelovanju s tematskim paviljonom na Expu, posvečenim ženskam. Predstavnica Slovenije na tem dogodku bo Maruška Strah, ki je med drugim članica mednarodnega inštituta za vesoljsko pravo, evropskega centra za vesoljsko pravo ter izvršna direktorica mednarodnega združenja World Space Week s sedežem na Dunaju.

V soboto se bo Slovenija predstavila v okviru osrednjega dogodka, ki ga na tokratnem Expu organizira Evropska unija. Slovenski paviljon bo gostil zajtrk z mladimi, na dogodku pa bosta navzoča tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović.

Obiskovalce našega paviljona bodo na ta dan povabili tudi na delavnico izdelovanja unikatnih spominkov iz lectovega testa, pester spored pa bodo zaključili z gala koncertom v čast Evropski uniji, na katerem bo Slovenijo zastopala glasbenica Tinkara Kovač.

Na Expu v Dubaju bo predstavljena tudi bogata dediščina arhitekta Jožeta Plečnika.

Kot še poroča STA, bo slovenski paviljon v okviru gostovanja slovenskih turističnih regij predstavljal najboljše iz slovenske zakladnice trajnostne, k odgovornemu in zahtevnemu gostu usmerjene turistične ponudbe. Konec oktobra se bo kot prvo predstavilo mesto Maribor, ki bo v sklopu obiska slovenskega paviljona gostilo številne dogodke in poslovna srečanja, obiskovalce pa bo nagovarjalo tudi skozi edinstveno zgodbo o najstarejši trti na svetu.

Maribor bo v slovenskem paviljonu nastopil med 23. in 26. oktobrom, kot so sporočili z mariborske občine, pa bo eden vidnejših elementov mariborske predstavitve nov promocijski video, s katerim mesto prikazuje uspešne in navdihujoče zgodbe Mariborčanov. Kmalu zatem bo sledila še predstavitev Ljubljane, z vsebinami na temo trajnostne urbane mobilnosti, osveščanja o pomenu pitne vode in s predstavitvijo bogate dediščine arhitekta Jožeta Plečnika.

Nalaganje
Nazaj na vrh