Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska Karitas začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Za srce Afrike

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 20. 08. 2009 / 07:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenska Karitas začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Za srce Afrike

Zbrana sredstva so namenjena razvojni pomoči v osrednjem delu Afrike

Slovenska Karitas v drugi polovici avgusta začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Za srce Afrike, ki je namenjena razvojni pomoči v osrednjem delu Afrike. V lanskoletni akciji se je z darovi posameznikov, podjetij in kratkimi telefonskimi sporočili zbralo 147.000 evrov, so sporočili s sedeža Slovenske Karitas.

Z zbranimi sredstvi v lanskoletni akciji se je, ob pomoči slovenskih misijonarjev, v Rwisabiju v Burundiju zaključila izgradnja dodatnih prostorov zdravstvenega centra, ki oskrbuje 80.000 ljudi. V Serowe v Bocvani so bili dokončani dodatni prostori za rehabilitacijo invalidnih otrok in mladine, v Mbirizi v Burundiju pa se v teh mesecih zaključuje gradnja osnovne šole s šestimi razredi za 300 učencev, izgradnjo je sofinanciralo Ministrstvo za zunanje zadeve RS. V Ruzu v Burundiju je bila do tretje faze zgrajena porodnišnica, ki bo imela 50 postelj ter prostore za izobraževanje, svetovanje in oskrbo, preglede ter cepljenje otrok do petega leta starosti. V tem mesecu se v njej zaključuje tudi vgradnja vrat in oken ter ometi.

Slovenska Karitas želi v prihodnjem letu opremiti porodnišnico v Ruzu z medicinsko opremo, bolnišničnimi posteljami in omarami za zdravila. Potrebno je urediti zunanji del kanalizacije in vodovodne napeljave s cisterno za vodo. Napeljana bo tudi električna napeljava. Ker v kraju ni elektrike, je potrebno urediti sistem sončnih celic in možnost podpore z agregatom, so zapisali v sporočilu za javnost. V letu 2010 načrtujejo še izgradnjo osnovne šole za 200 otrok v Rukagu v Burundiju. V sodelovanju s p. Mihom Drevenškom bo tudi letos po srednjih šolah v Copperbeltu v Zambiji potekal program osveščanja in preventive mladih pred okužbo z virusom HIV pod naslovom 'Hočem živeti'.

Slovenska Karitas tudi letos vse ljudi dobre volje vabi, da po svojih močeh prispevajo za srce Afrike.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh