Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski bolniki odhajajo v Lurd

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 07. 2023 / 12:00
Oznake: Duhovnik, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2023 / 10:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski bolniki odhajajo v Lurd
Eno od preteklih romanj slovenskih bolnikov v Lurd. FOTO: Osebni arhiv Mira Šlibarja

Slovenski bolniki odhajajo v Lurd

Tudi letos se bodo, tako kot že 14 let doslej, slovenski bolniki med 16. in 22. julijem pridružili romarski skupini Unitalsi iz Italije, ki bo z vlakom odpotovala na romanje v Lurd. Tam ne bodo prosili le zase, pač pa za vse, ki bodo z njimi v mislih in molitvah. Lurški Mariji bodo tudi cerkev na Slovenskem in ves slovenski narod.

Letos bo z bolniki, pomočniki, zdravstvenim osebjem in duhovnikom romal upokojeni beograjski nadškof, zlatomašnik Stanislav Hočevar. Vseh iz Slovenije nas bo 45, nam je pred nedeljskim odhodom povedal bolniški duhovnik Miro Šlibar.

Lurd vsako leto obišče več milijonov romarjev turistov iz vsega sveta, med katerimi so tudi slovenski romarji. FOTO: Osebni arhiv Mira Šlibarja

Tema vseh letošnjih romanj ob 165. letnici Marijinih prikazovanj sv. Bernardki je: »Pojdite povedat duhovnikom … naj tukaj zgradijo kapelo.« (Marija sv. Bernardki, 2. marca 1858 ob 13. prikazovanju.

Ne bodo pozabili na bolnike, ki bodo ostali doma

Kot pravi Šlibar, bodo v šestih dnevih romanja v Lurd »molili za vero v našem narodu, za odgovorne v naši domovini, prosili za naše družine, nove duhovne poklice, za Cerkev na Slovenskem ... Na poseben način se bomo spomnili vseh starejših in bolnikov in vseh, ki ostajate doma, da boste vsi deležni Božje in Marijine nežnosti«.

Bolniški duhovnik Miro Šlibar z eno od romark pred epidemijo covida-19. FOTO: Osebni arhiv Mira Šlibarja

Romarjev ne ustavi niti dež. FOTO: Osebni arhiv Mira Šlibarja

Povezani na daljavo

O doživetjih slovenskih romarjev v Lurdu bomo poročali tudi na spletni Družini, oglašali se bodo prek valov Radia Ognjišče, dogajanje bo možno spremljati še prek spleta, in sicer na LOURDES TV, še posebej, ko bo slovenska maša pri votlini, je zaključil Šlibar.

Kupi v trgovini

Kip Marija Lurd
Marija
23,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh