Zapri
Iskanje

Slovenski čas in dan državnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 06. 2017 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Slovenski čas in dan državnosti

Slovenski čas in dan državnosti
Pogovarjali smo se z mag. Jankom Boštjančičem, direktorjem Parka vojaške zgodovine v Pivki.
Skupaj z novomašno številko Družine je izšla tudi 86. številka priloge za družbo in kulturo Slovenski čas. Prispevek Martina Sušnika na naslovnici govori o dveh načelih klasične realistične morale, ki smo ju podedovali od antične modrosti: spoznaj samega sebe in bodi to, kar si – ob tem pisec poudarja pomen zvestobe lastni identiteti in izpopolnjevanja s pomočjo sprememb. Miroslav Mozetič ob dnevu državnosti vsem skupaj želi, da bi bila naša država naš resničen dom, Helena Grčman pa piše o pozabljenem narodovem bogastvu. Brane Senegačnik v kolumni s pomočjo Moliera razmišlja o splošnih človeških lastnostih.


Foto: Park vojaške zgodovine

Gost osrednjega pogovora je mag. Janko Boštjančič, direktor Parka vojaške zgodovine v Pivki, ki pravi, da v njihovem muzeju »ne skrivajo ambicije krepitve domoljubja«. Janez Juhant v prispevku pojasnjuje, kako sebični interesi načenjajo narodovo jedro, Tamara Griesser-Pečar pa piše o spodkopanih temeljih slovenske pravne države. Zapis Marka Kremžarja je namenjen vprašanju molitve in javnosti, molitvi pa je posvečen tudi prispevem Mateje Komel Snoj o pesniku Vladimirju Kosu. Tadej Rifel predstavlja knjigo Martina Lairda z naslovom V tiho deželo.

Ob deseti obletnici smrti dr. Alojzija Šuštarja objavljamo njegov razmislek o vesti, ki nagovarja tudi človeka našega časa. Zvone Štrubelj se v zapisu sprašuje, kam gre Evropa, naš britanski kolumnist Keith Miles pa predstavlja zanimivo delo švedskega avtorja Johana Norberga z naslovom Napredek (Progress). Zadnjo stran namenjamo prispevku Nine Mazi o uspehu in neuspehu.

Želimo vam prijetno branje!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh