Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski čas in dan državnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 06. 2017 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski čas in dan državnosti

Slovenski čas in dan državnosti

Pogovarjali smo se z mag. Jankom Boštjančičem, direktorjem Parka vojaške zgodovine v Pivki.

Skupaj z novomašno številko Družine je izšla tudi 86. številka priloge za družbo in kulturo Slovenski čas. Prispevek Martina Sušnika na naslovnici govori o dveh načelih klasične realistične morale, ki smo ju podedovali od antične modrosti: spoznaj samega sebe in bodi to, kar si – ob tem pisec poudarja pomen zvestobe lastni identiteti in izpopolnjevanja s pomočjo sprememb. Miroslav Mozetič ob dnevu državnosti vsem skupaj želi, da bi bila naša država naš resničen dom, Helena Grčman pa piše o pozabljenem narodovem bogastvu. Brane Senegačnik v kolumni s pomočjo Moliera razmišlja o splošnih človeških lastnostih.


Foto: Park vojaške zgodovine

Gost osrednjega pogovora je mag. Janko Boštjančič, direktor Parka vojaške zgodovine v Pivki, ki pravi, da v njihovem muzeju »ne skrivajo ambicije krepitve domoljubja«. Janez Juhant v prispevku pojasnjuje, kako sebični interesi načenjajo narodovo jedro, Tamara Griesser-Pečar pa piše o spodkopanih temeljih slovenske pravne države. Zapis Marka Kremžarja je namenjen vprašanju molitve in javnosti, molitvi pa je posvečen tudi prispevem Mateje Komel Snoj o pesniku Vladimirju Kosu. Tadej Rifel predstavlja knjigo Martina Lairda z naslovom V tiho deželo.

Ob deseti obletnici smrti dr. Alojzija Šuštarja objavljamo njegov razmislek o vesti, ki nagovarja tudi človeka našega časa. Zvone Štrubelj se v zapisu sprašuje, kam gre Evropa, naš britanski kolumnist Keith Miles pa predstavlja zanimivo delo švedskega avtorja Johana Norberga z naslovom Napredek (Progress). Zadnjo stran namenjamo prispevku Nine Mazi o uspehu in neuspehu.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh