Zapri
Iskanje

Slovenski knjižni sejem tudi letos v spletni obliki

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 11. 11. 2021 / 16:18
Oznake: Dogodek, Knjiga, Kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2021 / 16:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Slovenski knjižni sejem tudi letos v spletni obliki

Slovenski knjižni sejem tudi letos v spletni obliki
Na Slovenskem knjižnem sejmu je s svojimi stojnicami redno sodelovala tudi založba Družina FOTO: Tatjana Splichal
Prireditelji Slovenskega knjižnega sejma so že drugo leto zapored odpovedali izvedbo dogodka v fizični obliki, ki so ga pred izbruhom koronaepidemije organizirali v Cankarjevem domu.

Tudi letošnji knjižni sejem, 37. po vrsti, bo izpeljan v spletni obliki, poroča STA, podaljšali pa so ga za teden dni. Med 23. novembrom in 5. decembrom načrtujejo okoli 60 dogodkov.

Letošnji knjižni sejem v spletni obliki je predviden med 23. novembrom in 5. decembrom.

Po besedah predsednika upravnega odbora 37. slovenskega knjižnega sejma Mihe Kovača so se za odpoved sejma v Cankarjevem domu odločili po tem, ko je vlada minuli petek sprejela nov odlok za obvladovanje koronavirusa, s katerim je omejila javne kulturne dogodke, mednje pa po interpretaciji državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Simona Zajca sodijo tudi sejmi.

FOTO: Tatjana Splichal

Sejem bo na spletu izpeljan v nekoliko skrčeni obliki, saj internet, tako Miha Kovač, »nikoli ne more nadomestiti tistega, kar se na takih prireditvah dogaja v živo«. Napovedal je, da bodo pripravili občutno manj dogodkov s precej manj sodelujočimi, vendar kljub temu upajo, da bodo s svojimi predstavitvami knjig navzoči vsi slovenski založniki.

Kot je še pojasnil Kovač, je bilo »v starih, predkoronskih časih na sejmu med 400 in 500 dogodkov, letos smo jih predvideli pol manj, 200, zato da bi imeli malo več prostega časa med njimi, malo več časa za koronsko zračenje. Internet pa ima to slabo lastnost, da imamo na spletni strani lahko samo en dogodek naenkrat, kar pomeni, da bo število padlo na okoli 60 dogodkov.«

Prireditelji upajo, da bodo s svojimi predstavitvami knjig navzoči vsi slovenski založniki.

Prireditelji imajo za organizacijo spletnega sejma na razpolago manj sredstev kot za »sejem v živo«, zato jim je na pomoč priskočila tudi Javna agencija za knjigo RS, ki jim je omogočila, da bodo spletno različico vendarle lahko izpeljali.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh