Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski mladi skakalci prepričljivo do zlata

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 02. 2023 / 08:49
Oznake: Mladi, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2023 / 10:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski mladi skakalci prepričljivo do zlata
Zlati Slovenci v sredini, drugi so bili Japonci, tretji pa Nemci. FOTO: Spletna stran Smučarske zveze Slovenije

Slovenski mladi skakalci prepričljivo do zlata

Na zadnji tekmi svetovnega mladinskega prvenstva v Kanadi je slovenska izbrana vrsta v smučarskih skokih v postavi Ajda Košnjek, Rok Masle, Nika Prevc in Maksim Bartolj zanesljivo prišla do naslova svetovnih prvakov na mešani ekipni tekmi.

Tekma se za Slovence sicer ni začela tako dobro in napovedovala končne zmage. Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, kar je bila osma ocena skupine. Rok Masle je nato s 94,5 metra imel četrto oceno skupine.

Skoka Prevčeve in Bartolja Slovenijo pripeljala do vodstva

Nika Prevc je z 98,5 metra v tretjem skoke prve serije Slovenijo postavila v območje vrha, Maksim Bartolj pa je z 99 metri potrdil vodstvo Slovenije po prvi seriji pred Nemčijo in Avstrijo.

Slovenci zlati, srebro Japoncem, bron Nemcem

V finalu je Ajda Košnjek skočila precej dlje, 94,5 metra, Masle je imel prvo oceno s 101,5 metra, Prevčeva je skočila še meter dlje kot Masle, zmago pa je potrdil Bartolj s 96 metri. Naša ekipa je zbrala 920,2 točk, srebro je osvojila Japonska z 875,2 točkami, bron pa Nemčija z 873,7 točkami. To je prvi naslov za Slovenijo na mešanih ekipnih tekmah po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini, so sporočili iz Slovenske smučarske zveze.


Kupi v trgovini

Naj
Za mladino
Naj
18,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh