Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski »monsinjor 007« novi skrbnik vatikanskih dokumentov

Za vas piše:
I. V.
Objava: 05. 12. 2012 / 10:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenski »monsinjor 007« novi skrbnik vatikanskih dokumentov

Slovenskega diplomata v službi Svetega sedeža msgr. Mitja Leskovarja so imenovali za nadzornika izvajanja novih varnostnih pravil, ki so jih pri Svetem sedežu uvedli po aferi Vatileaks.

Slovenskega diplomata v službi Svetega sedeža msgr. Mitja Leskovarja, ki je sicer voditelj protiobveščevalnega urada na vatikanskem državnem tajništvu, so imenovali za nadzornika izvajanja novih varnostnih pravil, ki so jih pri Svetem sedežu uvedli po aferi Vatileaks, ko je množica zaupnih dokumentov odcurljala v javnost.

Strog nadzor »msgr. 007«

Njegova skrb bo dragocena za vse v službi Svetega sedeža, saj je njihovo delo po izbruhu afere postalo oteženo. Z bogato izkušnjo korespondenta med Svetim sedežem in apostolskimi nunciaturami po vsem svetu bo zagotavljal nadzor ravnanja z zaupnimi gradivi vse od prve fotokopije naprej. Vsak premik dokumenta bo zapisan v posebne evidence, ki jih bo nadzoroval msgr. Leskovar.

Njegova posebna skrb bo poostren nadzor nad dostopom do dveh osrednjih vatikanskih arhivov: enega s cerkveno, drugega z diplomatsko korespondenco in dokumenti. Msgr. Leskovarja so novinarji kot strokovnjaka za protiobveščevalno službo ob novi zadolžitvi že razglasili za »monsinjorja 007«.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh