Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski odbojkarji pred domačo publiko proti Kamerunu

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 26. 08. 2022 / 09:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2022 / 10:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski odbojkarji pred domačo publiko proti Kamerunu
Na Poljskem in v Sloveniji se danes začenja 20. svetovno prvenstvo v odbojki. FOTO: Facebook Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenski odbojkarji pred domačo publiko proti Kamerunu

Slovensko odbojkarsko reprezentanco drevi ob 20.30 v ljubljanskih Stožicah čaka prvi nastop pred domačim občinstvom na svetovnem prvenstvu. Za uvod se bodo varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja pomerili z reprezentanco Kameruna. Odbojkarski spektakel bosta sicer odprli Kuba in Brazilija, ki se bosta med seboj pomerili ob 11. uri, v Ljubljani pa se bosta odvijala še dvoboja Japonske in Katarja ter Francije in Nemčije.

Kamerunski odbojkarji ter prvi tekmeci Slovencev se lahko pohvalijo s petimi nastopi na svetovnih prvenstvih, v Areni Stožice se bodo navijačem predstavili četrtič zapored. Kamerun velja za trenutno tretjo najbolje uvrščeno afriško reprezentanco na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze in drugouvrščeno ekipo z lanskega afriškega pokala v Ruandi. 

Kamerun ob Tuniziji in Egiptu velja za eno najboljših afriških reprezentanc. FOTO: Spletna stran OZS

S tem so si kamerunski odbojkarji, ki so evropski javnosti tako rekoč neznani, tudi zagotovili nastop na letošnjem SP. Tega po odvzemu prvenstva Rusiji zaradi agresije nad Ukrajino letos organizirata Slovenija in Poljska. 

Brazilija in Kuba odpirata SP

Danes bodo na vrsti štirje od skupno 30 obračunov v Stožicah, spored pa bodo v slovenski prestolnici odprli Brazilci in Kubanci ob 11. uri v skupini B. V tej skupini bo še dvoboj Japonske in Katarja (14.00). Zaključni del bo od polfinala naprej potekal v Katovicah, sicer pa bo večina od 52 dvobojev na SP odigranih v Ljubljani. V Katovicah bosta v skupini C tekmi ZDA - Mehika (17.30) ter Poljska - Bolgarija (20.30), v ljubljanski skupini D pa bo poleg slovenskega obračuna s Kamerunom še tekma Francija - Nemčija (17.30).

Po Kamerunu sledita Francija in Nemčija

Slovenski odbojkarji so zadnji del priprav pod novim selektorjem, Avstralca Lebedewa je pred 18 dnevi zamenjal Cretu, opravili s tremi zmagami, in sicer proti Egiptu (3:0), Turčiji (3:1) in Iranu (3:1), pri čemer so Iranci v torek v Ljubljani dobili dodatni in vnaprej dogovorjeni četrti niz.

V skupinskem delu nato kapetana Tineta Urnauta in soigralce čakata še dvoboja proti Franciji in Nemčiji. Od 3. septembra naprej sledijo izločilni boji v osmini finala. Slovenija bi ob morebitnem napredovanju v Ljubljani igrala do vključno četrtfinala.

Nalaganje
Nazaj na vrh