Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski razvojni dnevi s Slovensko karitas in p. Pedrom Opeko

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 10. 2023 / 09:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2023 / 10:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski razvojni dnevi s Slovensko karitas in p. Pedrom Opeko
V okviru humanitarnega foruma bo navzoče prek video povezave nagovoril misijonar p. Pedro Opeka, ki deluje na Madagaskarju. FOTO: Baz Ratner/Reuters

Slovenski razvojni dnevi s Slovensko karitas in p. Pedrom Opeko

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v sodelovanju s Slovensko karitas in Platformo Sloga med 2. in 6. oktobrom 2023 prireja že enajste slovenske razvojne dneve, s katerimi letos odpirajo tudi prvi slovenski humanitarni forum.

Na vrsti dogodkov v prestolnici bo slovenski javnosti predstavljeno, kako se naša država odziva na številne krize in humanitarne potrebe po vsem svetu. V središču razprav bodo tokrat podnebne spremembe, premagovanje revščine in lakote ter migracije.

Današnji paneli bodo namenjeni predvsem pomenu mednarodnega partnerstva in razvojnega sodelovanja pri reševanju globalnih izzivov.

Današnji paneli bodo namenjeni predvsem pomenu mednarodnega partnerstva in razvojnega sodelovanja pri reševanju globalnih izzivov: sodelujoči bodo iskali odgovore na vprašanja, kako se lahko učinkovito odzovemo na medsebojno povezane prehransko, podnebno in finančno krizo ter zagotovimo predvidljivo financiranje slovenskih razvojnih projektov v novih globalnih krizah.

Prvi slovenski humanitarni forum z nagovorom p. Opeke

Vzporedno z razvojnimi dnevi letos prirejajo tudi prvi slovenski humanitarni forum, na katerem bodo domači in tuji gostje predlagali načine, kako okrepiti slovenske izvajalce humanitarne pomoči, da se bodo samostojno in v partnerstvih lahko še hitreje, učinkoviteje, celovito in celo preventivno odzivali na humanitarne krize in potrebe v svetu.

V imenu Slovenske karitas na slovenskih razvojnih dnevih in humanitarnem forumu sodelujeta Peter Tomažič in Jana Lampe.

V okviru humanitarnega foruma bo navzoče prek video povezave nagovoril misijonar p. Pedro Opeka, ki deluje na Madagaskarju.

Pri današnji panelni razpravi o slovenskem humanitarnem odzivu na globalne krize v imenu Slovenske karitas sodeluje njen generalni tajnik Peter Tomažič.

Na torkovih panelih o vključevanju zasebnega sektorja v mednarodno razvojno sodelovanje pa bo na okrogli mizi o predstavitvi dobrih praks kot predstavnica Slovenske karitas sodelovala Jana Lampe. Ti paneli so namenjeni podjetjem, s katerimi udeleženci želijo predstaviti pomen razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči pri gradnji pravičnejšega in enakopravnejšega sveta.

Slovenski razvojni dnevi 2023 - program.docx

Nalaganje
Nazaj na vrh