Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski spletni register preverjanja pogoja PCT

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 11. 2021 / 06:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 07:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski spletni register preverjanja pogoja PCT
Uporabnik lahko na portalu deli svojo izkušnjo ali pregleda seznam. FOTO: zajem zaslona

Slovenski spletni register preverjanja pogoja PCT

Slovenija ima že nekaj dni spletni register preverjanja pogoja PCT, v katerem lahko uporabnik iz prve roke izve, kdo in kje po državi dosledno preverja pogoj PCT, ali pa deli svojo izkušnjo.

Na seznamu, ki se sproti dopolnjuje, so bili sprva objavljeni podatki o posameznih obratih po Sloveniji in o tem, ali so ob vstopu od obiskovalca zahtevali nošenje zaščitne maske, pogoj PCT in osebni dokument. Zdaj so – tudi po napadih na njihov strežnik, zaradi česar je bil nekaj časa onemogočen vnos s pomočjo obrazca na portalu – na seznamu prikazani zgolj tisti obrati, ki dosledno preverjajo pogoj PCT, imajo večje število vnosov in so ročno preverjeni.

Na spletnem portalu SafePlace lahko delite svojo izkušnjo TUKAJ, seznam pa lahko preverite TUKAJ.

Skupina študentov medicine

Projekta se je lotila skupina študentov medicinske fakultete, ki – kot pravijo sami – razumejo pomen pogoja PCT in njegovega vpliva na splošno blaginjo. »Zato smo se odločili vzpostaviti spletno stran, na kateri je mogoče anonimno poročati o tistih obratih, ki pogoje PCT spremljajo dosledno.« Hkrati so želeli postati smerokaz tistim, ki razumejo pomen in dolgoročen vpliv vladnih odlokov in se želijo gibati v okolju, v katerem je možnost okužbe najmanjša.

Pobuda za boljši jutri

Spletno mesto temelji na dobri volji in trudu posameznikov in se zanaša na poštenost in moralno držo tistih, ki s svojim doprinosom skušajo ustvarjati varen, ažuren in informativen spletni portal. »Le s sodelovanjem in upoštevanjem določil stroke lahko dosežemo, česar nam že skoraj dve leti ni mogoče doseči – življenja v normalnih tirnicah. Verjamemo in upamo, da bomo s svojo pobudo pripomogli k boljšemu jutri, in si želimo, da bi čim več ljudi razmišljalo v tej smeri,« poudarjajo ustvarjalci.

Podpirajmo ponudnike, ki pomagajo v boju z virusom

Nedeljsko odprtje portala so pospremili različni odzivi zlasti na družbenih omrežjih. Medtem ko mu nekateri očitajo »ovaduštvo«, mu je med številnimi drugimi tudi infektolog iz Splošne bolnišnice Celje Federico V. Potočnik zaploskal: »Čestitke kolegom medicincem, ki so razvili SafePlace. Preverjati pogoje PCT je v tem razgretem ozračju nehvaležno, zato pohvalimo in podpirajmo tiste ponudnike, ki nam pomagajo v boju z virusom.«

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh