Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tržni inšpektorji izrekli 9 začasnih prepovedi opravljanja dejavnosti

Objava: 09. 11. 2021 / 14:21
Oznake: Koronavirus, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2021 / 14:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tržni inšpektorji izrekli 9 začasnih prepovedi opravljanja dejavnosti
»S stalno prisotnostjo inšpektorjev na terenu in ozaveščanjem javnosti Tržni inšpektorat stremi k temu, da inšpektorjem ne bi bilo več treba izrekati prepovedi opravljanja dejavnosti.« FOTO: Bogomir Štefanič

Tržni inšpektorji izrekli 9 začasnih prepovedi opravljanja dejavnosti

Tržni inšpektorji so v prvem novembrskem tednu med nadzorom spoštovanja pogoja PCT in drugih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa opravili 648 nadzorov in izrekli 9 ustnih odločb z začasno prepovedjo opravljanja dejavnosti.

Kot so sporočili s Tržnega inšpektorata Republike Slovenije, so z vsemi razpoložljivimi inšpektorji poostreno opravljali nadzor in pregledali 648 subjektov, povečini v trgovinski dejavnosti, 17 nadzorov so opravili tudi v nočnih klubih. V 9 primerih – 8 trgovcem in enemu gostincu – so izrekli začasno prepoved opravljanja dejavnosti, ker zavezanci pri strankah niso preverjali spoštovanja pogoja PCT.

Kršitelji večinoma takoj odpravili nepravilnosti

V večini primerov so kršitelji takoj odpravili nepravilnosti in nemudoma zagotovili preverjanje pogoja PCT pri uporabnikih storitev. V primerih, ko kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene (v vseh primerih na bencinskih servisih), so inšpektorji izdali štiri plačilne naloge.

648 pregledanih subjektov, 9 ustnih odločb z začasno prepovedjo opravljanja dejavnosti.

Nočni klubi, z eno izjemo, skladno s sprejetimi odloki

Nočni klubi so po ugotovitvah inšpektorjev poslovali skladno s sprejetimi odloki z izjemo enega primera, ko preverjanje pogojev PCT ni bilo zagotovljeno, zato je inšpektor izrekel ustno odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti. V ostalih primerih so varnostne službe pregledovale dokazila PCT in osebne dokumente, povsod je bilo tudi zagotovljeno, da ni bilo preseženo največje dovoljeno število gostov.

Izvajanje spoštovanja odlokov na terenu se izboljšuje

»Tržni inšpektorat ugotavlja, da se izvajanje spoštovanja odlokov, predvsem preverjanja pogoja PCT, na terenu izboljšuje. S stalno prisotnostjo inšpektorjev na terenu in ozaveščanjem javnosti Tržni inšpektorat stremi k temu, da inšpektorjem ne bi bilo več treba izrekati prepovedi opravljanja dejavnosti,« so še pojasnili s Tržnega inšpektorata Republike Slovenije.

Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh