Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski založbi združujeta moči za dober namen

Za vas piše:
U. K.
Objava: 29. 04. 2024 / 05:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 07:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski založbi združujeta moči za dober namen
Osebne izkušnje in spoznanja bo z obiskovalci dogodka, 14. maja, delil tudi župnik Martin Golob. FOTO: Siniša Kanižaj

Slovenski založbi združujeta moči za dober namen

Eno pogostejših vprašanj, ki si jih v svetu hitenja, pričakovanj in neskončnega seznama opravkov zastavlja posameznik, je gotovo, kje najti notranji mir. O tem bosta na dobrodelnem dogodku razmišljala zdravnik David Zupančič in duhovnik Martin Golob.

Oba sta bralce prevzela s svojo iskrenostjo, srčnostjo in prodornostjo – Zupančič s knjigama Življenje v sivi coni in Znanost mirnega življenja, Golob pa (v sodelovanju z novinarjem Aleteie Lojzetom Grčmanom) s knjigo Na spletni prižnici in pred kratkim izdano 365 dni z Božjo besedo. Poleg razmišljanja o iskanju notranjega miru bosta gosta spregovorila še o sreči, odnosu do dobrodelnosti in duhovnosti. Delila bosta tudi osebne izkušnje in spoznanja.

Hkrati je prihajajoč dogodek čudovit primer povezovanja in sodelovanja dveh večjih slovenskih založb, Družine in Mladinske knjige, ki sta združili moči za dober namen.

Zbrana sredstva za Junake 3. nadstropja

Zbrana sredstva bodo namreč darovali Društvu Junaki 3. nadstropja, ki združuje starše otrok, obolelih za rakom, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. Med seboj si nudijo podporo in razumevanje v težkem obdobju zdravljenja in tudi po njem.

»V Društvu Junaki 3. nadstropja smo nadvse hvaležni, da bodo organizatorji dobrodelnega dogodka David in Martin o iskanju notranjega miru, Založba Družina in Mladinska knjiga, sredstva namenili za Junake. V društvu resnično cenimo prav vsako pomoč. Zbrana sredstva bomo namenili v Sklad za humanitarno pomoč družinam otrok z rakom. Sredstva iz sklada namenjamo za direktno finančno ali materialno pomoč družinam Junakov, ki se jim ob hudi bolezni otroka ali pa zaradi posledic bolezni/zdravljenja povečajo življenjski stroški in je zaradi tega ogrožena finančna varnost družine,« so pred prihajajočim dogodkom povedali v društvu. Pobudo za ustanovitev društva je dala Urška Kolenc, ki se je tudi sama soočila s to hudo diagnozo, ko je zbolela njena mlajša hči Ema in žal leta 2018 umrla.

Vstopnice za dogodek so že pošle

Karte za dobrodelni dogodek, ki bo v torek, 14. maja, ob 19. uri v Festivalni dvorani, so že nekaj časa razprodane. Davidu in Martinu bo tako prisluhnilo več kot 500 poslušalcev, ki so se najhitreje odzvali vabilu k dobrodelnosti. Dogodek bo povezovala Nuša Lesar, kot glasbena gostja pa bo nastopila pevka Eva Boto. Veselimo se prihajajočega večera in verjamemo, da nas bo želja po dobrodelnosti združevala tudi v prihodnje.

Nalaganje
Nazaj na vrh