Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Smučarski dan slovenskih duhovnikov, diakonov, redovnikov, ... [FOTO]

Za vas piše:
Jure Sojč
Objava: 21. 02. 2024 / 18:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2024 / 22:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Smučarski dan slovenskih duhovnikov, diakonov, redovnikov, ... [FOTO]
FOTO: Jure Sojč

Smučarski dan slovenskih duhovnikov, diakonov, redovnikov, ... [FOTO]

Kljub temu da je že kazalo, da smučarskega dne ne bo, so organizatorji uspeli »zadržati« mraz, da je nekaj snega ostalo za izvedbo smučarskega dne slovenskih duhovnikov, redovnikov, redovnic, diakonov in drugih cerkvenih sodelavcev. Smučarski dan je letos potekal na Kopah v lepem sončnem vremenu.

Ciljno ravnino je prevozilo 35 tekmovalcev, ki so bili razvrščeni v različne skupine po spolu in starosti. V ženski kategoriji je bilo pet tekmovalk starosti od 19 let do 64 let. Tudi med moškimi je bil razpon v letih zelo velik. Najstarejši smučar je bil letos Štolcar Kolja (81 let), najmlajši pa je bil rojen leta 2005.

FOTO: Jure Sojč

Tekmovalci so zelo suvereno napadli bele strmine in brez izjeme ciljno ravnino prevozili brez padca. Za dobro vzdušje so poskrbeli navijači, ki jih je mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki je bil vodja navijaške skupine, pripeljal zraven.

Nadškof Cvikl z navijaško skupino. FOTO: Jure Sojč

Po tekmovanju je v prostorih Grmovškovega doma nadškof Cvikl skupaj z duhovniki tekmovalci daroval sveto mašo, med katero je blagoslovil dve sedežnici, vlečnico in novo zgrajen Grmovškov dom.

FOTO: Jure Sojč

V pridigi je nadškof spomnil na Jona in njegovo znamenje, ki je za nas verne Kristus. Kristus je znamenje Očeta, saj imamo po njem do njega dostop, kakor je Jezus sam rekel: »kdor vidi mene, vidi Očeta«.

FOTO: Jure Sojč

Po sveti maši sta sledili razglasitev mest in podelitev kolajn po kategorijah. V ženski kategoriji je zlato osvojila Tajda Bremec, v skupini najstarejših tekmovalcev je tekmoval eden in edini Štolcar Kolja, ki je pometel s konkurenco in osvojil zlato. Sledile so še druge kategorije, v katerih so zlato osvojili Franček Kraner, Stanko Olip in Peter Olip, Janez Šavs, Franc Klopčič, Jurij Vončina, Jože Motaln, Ambrož Brezovšek in Janez Pavel Šuštar.

FOTO: Jure Sojč

Podelitvi medalj je sledilo kosilo in prijateljsko druženje v restavraciji novo blagoslovljenega Grmovškovega doma. Smučarski dan so sponzorsko podprli vodstvo Grmovškovega doma in smučišča na Kopah, Občini Slovenj Gradec in Mislinja, romarska agencija Aritours, župnija Šentilj pod Turjakom ter drugi lokalni podjetniki.

FOTO: Jure Sojč

Velika zahvala gre organizatorju in gostitelju, domačemu župniku Tinetu Tajniku, ki je poskrbel za brezhibno organizacijo in v svoji kategoriji osvojil bron. Bog nam je za letošnji smučarski dan še »prišparal« nekaj snega. Kaj bo drugo leto, ne vemo. Samo molimo in upamo lahko, da ne bo treba menjati discipline in se pomeriti v kakšnem poletnem športu. Morda rolanju?

Barve Družine sta več kot dobro zastopala sodelavca Bernarda Mali in Primož Čop. FOTO: Osebni arhiv Bernarde Mali

 Še več fotografij s smučarskega dne na Kopah si oglejte v spodnji fotogaleriji Jureta Sojča.


Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh