Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelavki Bernardi spominski znak za požrtvovalnost

Za vas piše:
K. H.
Objava: 12. 10. 2022 / 19:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2022 / 09:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sodelavki Bernardi spominski znak za požrtvovalnost
Bernardi Mali, ki je tudi med sodelavci znana, da se vedno lahko zanesemo na njeno pomoč, poleg tega je že več kot 70-krat darovala kri, iskreno čestitamo. FOTO: K. H.

Sodelavki Bernardi spominski znak za požrtvovalnost

V Mestni hiši Ljubljana so danes podelili spominske znake za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. Med več deset prejemniki – poleg posameznikov tudi več skupin, kot so gasilci, skavti, taborniki, civilna zaščita … – je bila tudi sodelavka Družine Bernarda Mali.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 so priznanja, ki jih podeljuje Vlada Republike Slovenije v znak zahvale in spoštovanja za opravljeno delo v času covida-19 pandemije. Zahvale, ki so jih podelili v ljubljanski Mestni hiši, so bile namenjene »tistim številnim posameznikom in organizacijam, ki so v dveh letih z delom, požrtvovalnostjo, znanjem in nesebičnostjo storili vse, kar je bilo v njihovi moči, in priskočili na pomoč občankam in občanom Mestne občine Ljubljana.«

 Bernarda Mali na podelitvi spominskih znakov za požrtvovalnost. FOTO: K. H.

Ko je bilo v prestolnici, v državi, Evropi in po vsem svetu polno negotovosti in tudi strahu, »ko nismo imeli odgovorov na kopico vprašanj, teh pa je bilo veliko«, kot so zapisali v sporočilu za javnost v Vladi RS Slovenije s takratnim premierjem Janezom Janšo, »vendar smo v tistem zgodovinskem trenutku znali pokazati, da smo lahko enotni in da bomo naredili vse, kar je v naši moči in vedenju, da bomo živeli čimbolj normalno življenje v danih razmerah.«

Bernarda Mali s sodelavkama Manico Ferenc in Natašo Šegula. FOTO: K. H.

Mnogi posamezniki in skupine so v prestolnici in po vsej državi priskočili na pomoč: zagotavljali so varstvo otrok, zagotavljali izobraževanje na daljavo, prinašali starejšim na dom zdravila, jim na domu zagotavljali tople obroke, nudili logistično podporo pri izvajanju testiranj in pozneje cepljenj, pomagali pri postavitvi namestitvenega centra za 200 oseb, pomagali pri izvajanju vladnih ukrepov, pomagali v bolnišnicah in domovih starejših občanov, skrbeli za prevoz medicinskih potrebščin in zaščitne opreme, pomagali pri prevozu in namestitvi medicinskega osebja ter pokazali pripravljenost za pomoč na vseh drugih področjih.

Ob Bernardi so spominski znak prejeli tudi skavti. FOTO: K. H.

Za »požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije« je Vlada Republike Slovenije s takratnim premierjem Janezom Janšo v sredo, 12. oktobra, v Mestni hiši v Ljubljani posameznikom in skupinam, kot so gasilci, skavti, civilna zaščita …, podelila spominske znake. Med prejemniki je bila tudi sodelavka Družine Bernarda Mali, ki je starejšim občanom Ljubljane razvažala tople obroke. Sodelavki Bernardi, ki je tudi med sodelavci znana, da se vedno lahko zanesemo na njeno pomoč, poleg tega je že več kot 70-krat darovala kri, iskreno čestitamo.

Bernarda Mali je med epidemijo starejšim občanom Ljubljane razvažala tople obroke. FOTO: K. H.

Bernarda je spominski znak prejela za »požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije«. FOTO: K. H.

Bernarda Mali s priznanjem. FOTO: K. H.

Nalaganje
Nazaj na vrh