Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomin na Simona Gregorčiča

Za vas piše:
STA
Objava: 21. 11. 2016 / 13:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spomin na Simona Gregorčiča

24. 11. bo minilo 110 let od smrti Simona Gregorčiča. Letos hkrati mineva tudi 50 let od ureditve njegove rojstne hiše v muzej.
24. novembra bo minilo 110 let od smrti pesnika Simona Gregorčiča. Letos pa hkrati mineva tudi 50 let ureditve njegove rojstne hiše v muzej. Na Kobariškem so zato v teh dneh pripravili niz prireditev. Začetek spominskih dogodkov je bil v nedeljo, 20. novembra, z dnevom odprtih vrat Gregorčičeve rojstne domačije na Vrsnem. S kulturnim programom so dogodek popestrili dramski igralec Radoš Bolčina in učenci Glasbene šole Tolmin pod mentorstvom Nike Hribar in Sebastijana Grega. Po zbirki je obiskovalce vodil pesnikov prapranečak Pavel Gregorčič.

V poklon pesniku pripravlja Občina Kobarid skupaj z Osnovno šolo Simona Gregorčiča Kobarid, Tolminskim muzejem in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti območne izpostave Tolmin ter v sodelovanju z društvi, zavodi in posamezniki niz dogodkov, ki se bodo v tednu od 20. do 26. novembra zvrstili na različnih lokacijah v Kobaridu in na Vrsnem.

V ponedeljek in četrtek bodo v kobariški knjižnici in na Osnovni šoli Simona Gregorčiča Kobarid pripravili recital in maraton Gregorčičeve poezije. V četrtek bodo kobariški osnovnošolci prebirali pesmi tudi po različnih lokacijah v Kobaridu.

V četrtek bodo pripravili tudi prireditev z naslovom Prižgimo lučko pesniku. V soboto pa bodo pestro kulturno dogajanje v Kobaridu strnili s koncertom Gregorčiču v spomin, ki ga pripravljajo Oktet Simon Gregorčič iz Kobarida, kantavtor Borut Skočir z glasbeno skupino ter Gianni Rijavec z godalnim kvartetom in spremljevalnim ansamblom.

Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Vir: STA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh