Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominski večer na misijonarja p. Miho Drevenška [FOTO]

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 20. 06. 2022 / 14:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2022 / 11:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spominski večer na misijonarja p. Miho Drevenška [FOTO]
Gost večera je bil nadškof metropolit v Izmirju (Smirni) Martin Kmetec. FOTO: Ivo Žajdela

Spominski večer na misijonarja p. Miho Drevenška [FOTO]

Ob spominu desete obletnice smrti misijonarja v Afriki p. Mihe Drevenška je Misijonsko središče Slovenije v soboto, 18. junija, pripravilo v Vidmu pri Ptuju spominski glasbeni večer. Pod velikim šotorom ga je povezoval p. Janez Šamperl.

Sodelovali so kantavtor p. Janez Ferlež, ki je zapel več pesmi, med njimi pesem, ki jo je posvetil p. Mihi (preprost Frančiškov brat evangelij oznanja vsem ljudem).

Antonio Tkalec je zapel pesem All The Way My Lord Is Leading Me ki jo je pel na Mihovem pogrebu, to pesem pa je p. Miha posebej rad pel.

Tudi Antonio Tkalec iz Varaždina je zapel več pesmi. Tudi njemu je bil pri eni navdih p. Miha. Napisal jo je za Mariafest, naslovil pa jo je Mati moja. Zapel je tudi pesem All The Way My Lord Is Leading Me (Vso pot me vodi moj Gospod), ki jo je pel na Mihovem pogrebu, to pesem pa je p. Miha posebej rad pel.

Knjiga o p. Mihi Drevenšku, Daleč naprej je tekel, TUKAJ.

»Misijonar ljubezni bodi ti, to želimo ti prav vsi«

S. Cvetka Muzek je za to slovesnost prišla s Slovaške, kjer je že trideset let. S svojima rodnima sestrama je zapela pesem, ki jo je zapela p. Mihi, bila je še deklica, ko je odhajal v misijone.

Misijonar ljubezni bodi ti, to želimo ti prav vsi.

Besedilo zanjo je napisal p. Franček Čuček na znano Marijino pesem Tebe iščejo oči. V njej je tudi žeja »misijonar ljubezni bodi ti, to želimo ti prav vsi«, kar se je potem v polnosti uresničilo v misijonu v Zambiji.

Več pesmi, tudi afriških, je zapel otroško-mladinski pevski zbor župnije sv. Marka iz Markovcev, domačin Robert Butolen pa je zaigral na harmoniko.

Spominski glasbeni večer je povezoval p. Janez Šamperl. FOTO: Ivo Žajdela

Gost večera je bil nadškof metropolit v Izmirju (Smirni) Martin Kmetec

Povezovalec p. Janez Šamperl je nekaterim gostom in obiskovalcem postavil nekaj vprašanj, da so obudili spomin na znanega domačina: Mihovi dve leti starejši sestri Anici, njegovemu znancu, s. Cvetki Muzek, p. Ferležu ter gostu večera nadškofu metropolitu v Izmirju (Smirni) Martinu Kmetcu.

Nadškof je posebej poudaril Mihov dar, da je znal povezovati ljudi, tudi različnih stanov in starosti.

Če bomo svoje življenje gradili na trdnih temeljih – na Kristusu – in bomo drug drugemu pomagali, se dopolnjevali v ljubezni, bomo lahko zrli v prihodnost z vedrimi očmi.

Nastopajočim je p. Janez izročil t. i. Mihov klobuček

Nastopajočim je p. Janez izročil t. i. Mihov klobuček, ki ga je izdelovala Jana iz Sostrega. Ko je p. Miha prihajal iz Afrike, mu ga je vedno podarila.

Številno občinstvo je dobilo podobico, na kateri je znana Mihova podoba med mladimi črnci in njegove besede: »Če smo mi majavi, padamo, smo blatni, nas meče, nam je hudo, smo ljudje, grešimo. Ampak če bomo svoje življenje gradili na trdnih temeljih – na Kristusu – in bomo drug drugemu pomagali, se dopolnjevali v ljubezni, bomo lahko zrli v prihodnost z vedrimi očmi.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Daleč naprej je tekel
Pričevanja
14,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh