Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo papežu iz Gdanska

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 13. 10. 2009 / 07:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sporočilo papežu iz Gdanska

Udeleženci prvih Socialnih katoliških dnevov za Evropo v Gdansku so papežu poslali sporočilo

V Gdansku na Poljskem so se v nedeljo zaključili prvi Socialni katoliški dnevi za Evropo, ki so od četrtka potekali na temo ‘Solidarnost – izziv za Evropo’. Petsto udeležencev srečanja, ki je potekalo v organizaciji Komisije škofovskih konferenc Evropske zveze, je ob zaključku poslalo posebno sporočilo tudi papežu Benediktu XVI., podpisal pa ga je roterdamski škof in predsednik komisije Adrian van Luyn.

Kot piše v sporočilu, so se člani škofovskih konferenc iz 29 evropskih držav v Gdansku zbrali z namenom, da bi skupaj razmišljali na temo solidarnosti v Evropi, in sicer v luči okrožnice Benedikta XVI. Ljubezen v resnici in posinodalne apostolske spodbude Janeza Pavla II. Cerkev v Evropi. Med srečanjem so evropski cerkveni predstavniki želeli poiskati konkretne poti za resnično solidarnost v evropskem prostoru, katere cilj je izgradnja kulture ljubezni, tako na evropski celini kot v prizadevanju za mir in pravičnost v svetu, še piše v sporočilu.

Udeleženci socialnih katoliških dnevov v Gdansku so Benediktu XVI. tudi zagotovili svojo predanost širjenju družbenega nauka Katoliške cerkve in življenju krščanskega pričevanja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh