Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Športna nedelja: zlato za Klinčevo, Pogačarja in Rogliča

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 12. 03. 2023 / 18:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2023 / 19:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Športna nedelja: zlato za Klinčevo, Pogačarja in Rogliča
Primož Roglič je slavil 17. zmago na večdnevnih dirkah. FOTO: FB

Športna nedelja: zlato za Klinčevo, Pogačarja in Rogliča

Po sobotnih uspehih slovenskih športnikov je tudi današnji dan prinesel nekaj odličnih rezultatov naših vrhunskih tekmovalcev.

Kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je skupni zmagovalec dirke Pariz-Nica: po današnjem samostojnem napadu na prelaz Eze je slavil zmago tudi v zadnji etapi v okolici Nice, poroča STA. Ob svojem prvem nastopu na tej francoski dirki je Tadej slavil tri etapne zmage: najprej je bil najboljši v četrti in sedmi etapi, ki sta se končali s ciljnim vzponom, danes pa je v kratki etapi s številnimi klanci tekmece ugnal s še večjo prednostjo.

V etapi je premagal Danca Jonasa Vingegaarda in Francoza Davida Gauduja, ki sta v skupnem seštevku le zamenjala mesti za našim Tadejem. Današnja končna razvrstitev je Pogačarjeva 55. zmaga v karieri.

Tadej Pogačar po včerajšnji zmagovalni etapi. FOTO: FB

Roglič med dvema morjema do 17. zmage na večdnevnih dirkah

Primož Roglič (Jumbo-Visma) pa je skupni zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, potem ko je na prejšnjih etapah slavil tri zaporedne zmage. V zadnji, sprinterski v okolici San Benedetta del Tronta je varno pripeljal do cilja v času glavnine. Zadnjo etapo je v sprinterskem obračunu sicer dobil Belgijec Jasper Philipsen pred Nizozemcem Dylanom Groenewegnom in Italijanom Albertom Dainesejem.

To je Primoževa 17. skupna zmaga na večdnevnih dirkah: pri tem med aktivnimi kolesarji zaostaja le še za Kolumbijcem Nairom Quintano, spominjajo pri STA. 17 zmag ima tudi Britanec Chris Froome.

Ema Klinec je na odru za zmagovalce na tekmah svetovnega pokala skupno stala 24-krat. FOTO: FB

Ema Klinec na Holmenkollnu do druge zmage v karieri, Lanišek drugi

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec pa je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Včeraj je bila druga, tokrat pa je »preskočila« Avstrijko Chiaro Kreuzer in Norvežanko Anno Odine Stroem.

Klinčeva je prvo zmago slavila v Nižnjem Tagilu novembra 2021, dvakrat pa je bila najboljša še na ekipnih tekmah. Skupaj je na odru za zmagovalce na tekmah svetovnega pokala stala 24-krat.

Anže Lanišek je danes na Holmenkollnu po včerajšnji zmagi dosegel drugo mesto, uvrstil se je med Avstrijca Stefana Krafta in Poljaka Dawida Kubackega.

Nalaganje
Nazaj na vrh