Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sprejem in nova maša Tilna Kocjančiča v Bertokih [FOTO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 07. 2021 / 14:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2021 / 14:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sprejem in nova maša Tilna Kocjančiča v Bertokih [FOTO]
Bertoški župnik msgr. dr. Jožko Pirc in novomašnik Tilen Kocjančič. FOTO: Tatjana Splichal

Sprejem in nova maša Tilna Kocjančiča v Bertokih [FOTO]

Medtem ko je pet od sedmih letošnjih novomašnikov (Peter Čemažar na Ježici, Boštjan Dolinšek v Stranjah, Simon Lampreht v Svečini, Jakob Piletič v Kostanjevici na Krki in br. Klemen Slapšak v Laškem) darovalo nove maše že minulo nedeljo, je bila danes slovesnost nove maše še v dveh župnijah.

V župniji Breznica pri Žirovnici se tako veselijo s »starosto« letošnjih novomašnikov br. Jurijem Slamnikom (38 let), medtem ko je župnija Bertoki praznovala z edinim letošnjim novomašnikom iz koprske škofije, 25-letnim Tilnom Kocjančičem.

Tilna Kocjančiča so včeraj sprejeli v domači župniji Bertoki, danes pa je obhajal novo mašo. FOTO: Tatjana Splichal

Darovi za novomašnika

V Bertokih je bilo veselo že sinoči, ko je župnija pri večerni sveti maši slovesno sprejela novomašnika. Župljani so Tilnu Kocjančiču izročili svoje darove in želje za njegovo duhovniško poslanstvo. Starša sta mu izročila kelih in pateno, od župljanov je prejel v dar štolo, nato pa še simbolična darila (žogo, družabno igro, izvijač …) od mladih, skavtov, sodelavcev Karitas, ključarjev in ostalih faranov.

Darila za novomašnika Tilna Kocjančiča. FOTO: Tatjana Splichal

Združeni zbori

Večerno mašo je daroval domači župnik msgr. dr. Jožko Pirc. Vse to je bil primeren uvod v današnjo dopoldansko (ob 10. uri) novo mašo Tilna Kocjančiča v šotoru pri cerkvi. Pod vodstvom dirigenta Mirana Bordona in ob orgelski spremljavi Mirka Butkoviča so peli združeni zbori župnij Sv. Anton, Bertoki, Šmarje in koprske stolnice ob pomoči še nekaj posameznikov od drugod.

V Bertokih je bilo slovesno že včeraj zvečer. FOTO: Tatjana Splichal

Litanije in zahvalna maša

Po novi maši so se zbrani še pogostili in prijateljsko poveselili, dvorano za slavnostno kosilo je prijazno dala na razpolago Krajevna skupnost Bertoki, druženje s pogostitvijo pa se bo nadaljevalo še popoldne po slovesnih litanijah Matere Božje ob 17. uri v cerkvi, ki jih bo vodil novomašnik. Tilen Kocjančič bo jutri ob 19. uri daroval še zahvalno sveto mašo.

Več fotografij (avtorica vseh je Tatjana Splichal) pa v spodnji fotogaleriji.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh