Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sprejetje Gospodovega klica ni zasebna ali intimna stvar«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 04. 2015 / 06:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Sprejetje Gospodovega klica ni zasebna ali intimna stvar«

»Sprejetje Gospodovega klica ni zasebna ali intimna stvar«

Objavljena je papeževa poslanica ob 52. svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice.

Zrela odločitev za duhovniško ali redovniško življenje se lahko po besedah papeža Frančiška razvije le v misijonarski Cerkvi. Duhovni poklic ni »zasebna ali intimna stvar« in ga ne smemo zamenjati s »trenutkom ugodja«, je zapisano v poslanici ob 52. svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice, ki so jo včeraj objavili v Vatikanu. Duhovni poklic zahteva človekovo »konkretno, resnično in celostno odločitev za služenje Božjemu kraljestvu na zemlji« in vključuje tudi »solidarno prizadevanje za osvoboditev sočloveka, predvsem tistih najbolj ubogih«. V katoliški Cerkvi svetovni dan molitve za duhovne poklice tradicionalno obhajamo na četrto velikonočno nedeljo, nedeljo Dobrega Pastirja - v letošnjem letu 26. aprila. Njegov cilj je spodbujanje poklicev za duhovniško in redovniško življenje.



Frančišek v svoji poslanici z naslovom »Izhod, temeljna izkušnja poklicanosti« obenem poudarja, kako je izkušnja izhoda temelj krščanskega življenja, ki pa si jo svet pogosto napačno razlaga. Izvor poklica je sicer izkušnja, da izstopimo iz ustaljenosti lastnega življenja, kar pa ne pomeni, da moramo na svoje življenje pozabiti, potlačiti svoja občutenja in lastno človeškost. Kdor sledi Kristusu, bo deležen življenja v izobilju.

Papež v poslanici posebej nagovori tudi mlade, ki jim polaga na srce, kako dinamika izhoda, ki vodi k Bogu in ljudem, napolni življenje z veseljem in smislom. Sveti oče mlade spodbudi, naj se ne bojijo izstopiti iz samih sebe in se podati na pot, saj »evangelij osvobaja, spreminja in polepša naše življenje«.

Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh