Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 09. 2021 / 08:24
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana
Srečanje se je začelo v nedeljo na Ljubljanskem gradu s sprejemom predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana. FOTO: Spletna stran DZ

Srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana

Predsednik državnega zbora danes na Brdu pri Kranju gosti srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana.

Državni zbor organizira dogodek v želji, da bi tudi parlamentarna dimenzija prispevala k uspešnemu izpolnjevanju ciljev slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

O vlogi parlamentov 

Uvodoma bodo zbrane nagovorili predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in predsednica Odbora za zunanje zadeve Monika Gregorčič, sledila pa bo razprava predsednikov parlamentov na temo »Vloga parlamentov pri povrnitvi zaupanja v širitveni proces Evropske unije«.

Ena ključnih prednostnih nalog Slovenije v okviru predsedovanja Svetu EU je usmerjena prav v regijo Zahodnega Balkana in v pospešitev evropskega širitvenega procesa.

Dialog z mladimi

Predsedniki parlamentov Zahodnega Balkana bodo v popoldanskem delu odprli dialog z mladimi iz regije Zahodnega Balkana in iz Slovenije. Razprava na temo Mladi iz regije Zahodnega Balkana in Evropska unija bo potekala v okviru Konference o prihodnosti Evrope, katere cilj je združiti vse njene prebivalce v razpravi o naši skupni prihodnosti.


Nalaganje
Nazaj na vrh