Zapri
Iskanje

Srečanje voditeljskih parov in sodelavcev DiŽ

Za vas piše:
Marjeta Bec
Objava: 27. 09. 2021 / 13:00
Oznake: Odnosi
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2021 / 13:22
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Srečanje voditeljskih parov in sodelavcev DiŽ

Srečanje voditeljskih parov in sodelavcev DiŽ
Srečanje je potekalo 25. septembra v Želimljah. FOTO: Klemen Lajevec
Ko smo na pragu poletja začeli razmišljati o tem, na kakšen način izpeljati letno srečanje voditeljskih parov ter drugih sodelavcev Družine in Življenja (DiŽ), smo s strani regijskih voditeljskih parov dobili jasen odgovor: »Dajemo naprej naj bo v živo!«

Pogrešamo bližino, dovolj imamo ekranov. To željo smo položili v Gospodove roke in začeli s pripravami.

Razgibali duha in telo

Duh veje, kjer hoče in vel je tudi med nami. S pomočjo Tadeja Vindiša, ki je skozi ves dan naše srečanje prepletal s slavljenjem, s pomočjo odličnih govorcev, Slavka Rebca in Mateja Cepina, ter z zavzetim sodelovanjem vseh udeležencev, smo preživeli krasen dan. Da smo poleg duha razgibali tudi telo, je poskrbela Saša Štern, ki nas je zjutraj najprej ogrela, popoldne pa naučila nekaj gibov, s katerimi lahko zmasiramo sozakonca po napornem dnevu.

Benjamin Siter predstavlja delo DiŽ v preteklem letu. FOTO: Klemen Lajevec

Pogled na znamenja časa

Novi vodja Družine in Življenja Benjamin Siter, je najprej odstrl pogled na znamenja časa, ki ga živimo. Dobili smo potrditev, da občutki nemoči, strahu, jeze ali žalosti niso nepričakovani, saj se soočamo s preizkušnjo, kakršne v življenju še nismo doživeli. O tem, kako se v teh okoliščinah odzivati in voditi zakonsko skupino, je spregovoril Matej Cepin.

Osebna bližina in stik s pari v stiski

Slavko Rebec nam je dal zagona in nas utrdil v zavedanju, da nam pri soočanju s težavami ni treba iskati novih pristopov, temveč se zateči k molitvi in zakramentom. Poudaril pa je tudi, kako pomembna sta osebna bližina in stik s pari v stisk. Njihovih težav sicer ne moremo reševati, lahko pa jim nudimo sočutno bližino, poslušanje brez nasvetov in zanje molimo.

Msgr. Slavko Rebec, eden od osrednjih govornikov. FOTO: Klemen Lajevec

O prihodnjih temah

V popoldanskem delu sta nas Benjamin Siter in Matej Cepin popeljala v proces strateškega načrtovanja, ki trenutno poteka v Družini in Življenju. Aleš Čerin je predstavil prenovljeno poslanstvo DiŽ, ki vključuje besedo »NAMENOMA«. Namenoma gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. S pomočjo spletnih orodij smo bili povabljeni, da pomagamo izbrati ključne teme, o katerih se bomo v DiŽ pogovarjali v prihodnjih treh letih, odgovarjali pa smo tudi na vprašanje, na kakšen način se približati ljudem, ki si želijo graditi odnose.

Graditi varen prostor

Marjeta Bec, ki je v DiŽ odgovorna za zakonske skupine, je orisala trenutno stanje v skupinah ter posledice, ki jih je v skupinah pustila epidemija, ter podala nekaj idej, kako v skupinah graditi varen prostor, kjer se bodo pari čutili slišane in sprejete.

Ustanovitelja Družine in Življenja Dani in Vilma Siter. FOTO: Klemen Lajevec

»Priklapljanje« na vinsko trto - Jezusa

Nagovorila sta nas tudi ustanovitelja DiŽ, Dani in Vilma Siter, ki sta nas spomnila na naš temelj, ki je in mora biti v Gospodu. Dani nas je povabil, naj se, tako kot vsak dan priklopimo na polnjenje svoj mobilni telefon, tudi sami ne pozabimo priklapljati na vinsko trto, ki je Jezus. Čisto na koncu pa nas je na moč molitve skupnosti v svojem ganljivem pričevanju spomnil tudi naš sodelavec Aleš Čerin, ki je povedal, kako je dan, ko mu je Dani na Kureščku v roke dal DiŽ-evo revijo, spremenil njegovo življenje.

Na oltar položili vse pare in družine

Srečanje smo zaključili s sveto mašo, z našima prijateljema duhovnikoma, Slavkom Rebcem in Rafkom Klemenčičem. Pri njej smo na oltar položili vse naše voditeljske pare, vse pare v zakonskih skupinah, vse naše družine in prosili za Božji blagoslov. Hvaležni Bogu, da nas je zbral, nam »pripeljal« navdihujoče govorce in nam naklonil še lep, sončen dan, se zahvaljujemo vsem, ki ste bili z nami živo, pa tudi vsem, ki smo vas nosili v svojih srcih in si boste posnetek srečanja ogledali doma. Dragi voditeljski pari in duhovni spremljevalci skupin, naj vas pri služenju, ki ga opravljate, spremlja Božji blagoslov.Nalaganje
Nazaj na vrh