Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečko Klančar (1943–2022)

Za vas piše:
Alojz Snoj
Objava: 27. 04. 2022 / 22:05
Oznake: Župnija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2022 / 00:31
Srečko Klančar (1943–2022)
Srečko Klančar. FOTO: osebni arhiv

Srečko Klančar (1943–2022)

7. marca smo se na krajnskem mestnem pokopališču poslovili od Srečka Klančarja, mežnarja na podružnici sv. nadangela Gabrijela na Planici.

Srečko se je rodil 4. januarja 1943 v delavski družini v Kosezah očetu Ivanu, šuštarju, in materi Francki, gospodinji. Po gimnaziji je študiral elektrotehniko. Leta 1967 se je poročil z Anico iz Ribnice. Zaposlil se je v Iskri v Ljubljani, službo nadaljeval v Iskratelu v Kranju, kjer so zbirali ekipo inženirjev za prenos visoke tehnologije iz Belgije. Že takoj je pokazal svoj izostreni krščanski značaj in ni odstopil od njega niti za ceno poniževanja, ki ga je izvajal takratni sistem nad vernimi delavci. Ostal je pokončen in dosleden.

Čez tri leta so ga poslali na delo v Belgijo v Antwerpen, kamor je šel skupaj z družino. Pri delu je izstopal kot izredno aktiven in inovativen in se odlikoval s timskim delom. Ko so se iskraši vrnili v Slovenijo, so svoje znanje prenesli v računalnike, ki so krmilili telefonske centrale po mnogih krajih tedanje Jugoslavije. Temu so sledile mnoge centrale po Rusiji.

Srečko je s svojo ženo v Kranju zgradil novo hišo, kamor sta se vse...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh