Zapri
Iskanje

»Starši so prvi sodelavci Boga«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 08. 2013 / 06:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Starši so prvi sodelavci Boga«

»Starši so prvi sodelavci Boga«
Papež Frančišek je ob narodnem tednu družine v Braziliji tamkajšnjim vernikom namenil posebno sporočilo.
Papež Frančišek v starših vidi 'prve sodelavce Boga' pri temeljnem usmerjanju bivanja in zagotavljanju uspešne prihodnosti. Matere in očetje morajo skupaj živeti vero v družini, ki spremlja zorenje vere otrok, je po navedbah Radia Vatikan sveti oče zapisal v posebni poslanici ob narodnem tednu družine, ki ga do prihodnje sobote obhajajo v Braziliji. Starši so poklicani, da s svojimi besedami in predvsem dejanji otrokom posredujejo 'temeljne resnice o življenju in človeški ljubezni', je zapisano v besedilu, ki ga je na svoji spletni strani objavila tudi Brazilska škofovska konferenca. V današnji kulturi odmetavanja, ki relativizira celotno človeško življenje, so starši tudi poklicani, da otrokom posredujejo zavest o vrednosti slehernega človeškega življenja, od nerojenega otroka do ostarelega. Že v maternici je človeško življenje potrebno prepoznati 'kot Božji dar in jamstvo za prihodnost človeštva', zavarovati pa je potrebno tudi življenje ostarelih. Tudi zanje je potrebno skrbeti, še posebej za stare starše, ki so 'živ spomin naroda in posredujejo modrost življenja', ob koncu poslanice piše papež Frančišek.

Brazilski 'Teden družine', ki ga tamkajšnji verniki obhajajo na temo 'Posredovanja in vzgoja krščanske vere v družini', je na podlagi dokumenta iz Aparecide spodbudila tamkajšnja škofovska konferenca, njegov namen pa je poudariti institucijo družine v luči današnje ogroženosti in izzivov ter jo predstaviti kot 'dar', kot 'enega najpomembnejših zakladov Latinske Amerike' ter kot 'dediščino celotnega človeštva', pojasnjujejo pobudniki, brazilski škofje. Poleg številnih prireditev naj bi v tem tednu tudi močneje poudarili družinski značaj bogoslužij in starše spodbudili k blagoslavljanju otrok, k obhajanju srebrnih in zlatih zakonskih jubilejev ter k obnovi zakonskih zaobljub.


Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine / T. S.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
19,90€ Poglej izdelek: Za cerkev služenja in uboštva
Nalaganje
Nazaj na vrh